Симеонов: Патентен данък на руските апартаменти по Черноморието

Симеонов: Патентен данък на руските апартаменти по Черноморието

Според вицепремиера Бургас е един от най-престъпните градове в България

 

Държавата ще въведе патентен данък върху т.нар. апартхотели, голяма част от които се притежават от руснаци. Това заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред БНТ.

„Това са апартаменти, които въртят туристически бизнес. Някои руснаци са купили по десетина апартамента и въртят туризъм, без да плащат нищо на държавата. Редно е там да бъде наложен патентен данък още този сезон“, заяви Симеонов.

Въпросът вече бил обсъден и с финансовия министър Владислав Горанов. По Черноморието има около 500 хил. такива апартамента, основно на чужденци, като някои руснаци са закупили по цели комплекси по думите на Симеонов.

Симеонов каза, че вече е започнал да съставя политическия си кабинет и работи по подготовката на предстоящия туристически сезон.

„Пред бранша има тежки въпроси. Например – бавно издаване на работни визи на българи от Молдова и Украйна, които са много желани от нашите собственици на хотели. Около 2000 чакат с нужната квалификация. Ще се ускори процедурата“, каза Симеонов.

Той обясни, че се изисква превод на дипломи и подаване на всички документи в София, което ще се промени, като ще има центрове за това в Бургас и Варна. Симеонов каза още, че ще се бори с т.нар. преместваем обекти.

„Това са чаршаф пазари, уродливо явление, саботират воденето на приходоносен туризъм. Следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг. Лично аз ще бъда там с министър Ангелкова. Общинската адмнистрация да не се притеснява, че еди на кой си бараките били платени от Маджо, Баджо и други такива имена.  Другата седмица ще има шоу на плажа на Слънчев бряг“, заяви Симеонов.

Според него Бургас е един от най-престъпните градове в България.

Симеонов каза, че патриотите ще имат зам.-министри в здравеопазването, транспорта, енергетиката, туризма, регионалното министерство, енергетиката, културата. Почти всички техни кадри идват от бизнеса.

 

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *