Прокуратурата е издала европейска заповед за арест за дъщерята на Цветан Василев

Заради обвинение за пране на 2.6 млн. лв.

Прокуратурата е издала европейска заповед за арест за дъщерята на Цветан Василев

Софийската градска прокуратура е издала европейска заповед за арест дъщерята на мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев – Радосвета Василева. Това информира пресцентърът на държавното обвинение, след като по-рано днес съпругата на Василев Антоанета Василева обяви в открито писмо до президента Румен Радев за обвинението към дъщеря им.

 

Обвинението е било повдигнато вчера – 15 август 2017г. То е за пране на пари в особено големи размери – 2 645 179 лв., което според прокуратурата е извършено на няколко пъти.

 

Привличането на Радосвета Василева било извършено задочно в присъствието на упълномощен от Василева адвокат, пише в писмото на прокуратурата. Същия ден наблюдаващият разследването прокурор е разпоредил задържането ѝ за срок до 72 часа от установяването ѝ, за да поиска държавното обвинение от съда постоянния ѝ арест.

 

В хода на разследването били изпратени две призовки на актуален адрес на Радосвета Василева за явяването ѝ пред разследващия орган съответно на 2 и 7 август 2017 г., като било установено, че по данни на охраната на адреса тя живее там, но от дълго време отсъства и призовките ги получава адвокат.

 

По делото са приложени всички справки от проведеното ѝ издирване в страната, съобщава още прокуратурата. От тях се виждало, че дъщерята на Цветан Василев е напуснала България на 16 август 2016 г. и до този момент няма регистрирано влизане.

 

По тази причина Радосвета Василева е обявена за общодържавно издирване и спрямо нея вчера е издадена европейска заповед за арест.

 

Според Антоанета Василева обвинението на дъщеря ѝ, което нарича зашеметяващо, е било скалъпено след новината, че банкерът ще търси закрила в САЩ по закона „Магнитски“.

 

Категории Акцент, Общество, ПариЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Прокуратурата е издала европейска заповед за арест за дъщерята на Цветан Василев”

  1. Поредната гавра с човешкото достойнство и права! „България се събужда ужасно бавно, но слънцето изгрява – ще се става“, Кристиан Таков. Ако тази гнусотия може да се случи на сем. Василеви, това може да се случи на всеки човек в кочината. Народе, събуди се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *