Санкциите на САЩ ще са насочени към Пеевски и Цацаров

По делото на Цветан Василев

Санкциите на САЩ ще са насочени към Пеевски и Цацаров

Бизнесменът Делян Пеевски и “специалният прокурор“ Сотир Цацаров ще бъдат определени като нарушители на човешките права в иска на Цветан Василев в САЩ по закона “Магнитски“. Те са и лицата, на които САЩ могат да наложат санкции, ако случаят стигне до президента на САЩ Доналд Тръмп.

Това казва в интервю само за Би Ай Ти, американският адвокат Джоузеф Огъстин от кантората JWI. Компанията ще се опита да задейства закрилата на бившия банкер по закона „Магнитски“ в САЩ, защитаващ хора по целия свят, станали жертва на репресии.

Адв. Огъстин е категоричен, че Василев ги е убедил в това, че е станал жертва на „българска корупция и атака срещу него и съпругата му“.

Със случая е ангажиран и американския губернатор Бил Ричардсън, който познава Василев от времето, когато двамата са били в борда на Атлантическия съвет. Именно губернатор Ричардсън и неговата фондация имат правото и биха могли да задвижат случая по процедурата на международния закон.

В проучването адвокатите са проверили още репутацията на България и разкритията на американския отдел за годишни проверки, който подготвя годишен доклад за Държавния департамент по човешки права и финансови престъпления.

Те са разгледали състоянието на банката към онзи момент, заемите на стойност 200 млн. евро, които Пеевски е взел и е отказал да върне, нахлуването на ДАНС в банката през 2014 г., унищожаването на банкови документи, заплахите срещу Василев, ликвидирането на негови активи и т.н.

 

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *