Гергов искал коалиция с Борисов, Нинова му предложила компенсация

Гергов искал коалиция с Борисов, Нинова му предложила компенсация

“Моята лична амбиция беше, след като имаме 2 милиона гласа за президента, да спечелим тези избори и тогава да направим коалиция с ГЕРБ и да водим държавата в правилен път”, това каза бившият БСП функционер Георги Гергов пред БиТиВи. Той призна, че в водил няколко разговора с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по тази тема.

“Борисов е израснал политик. Той е совалка, той е носител на мира в момента в Европа”, смята бизнесменът. Той отхвърли възможността да напусне БСП и да отиде в ГЕРБ, защото не бил предател.

Гергов обяви, че скандалът „ЦУМгейт“ е затворена страница за него.  По думите лидерът на БСП Корнелия Нинова му е предложила „компенсация“ за отстраняването му от БСП.

“Корнелия ми каза: “Жоро, аз разбирам, че не си виновен, какво да направя, за да се компенсирам“. Аз обаче не искам компенсация, не искам БСП да е циркаджийска партия. Аз съм обиден от това, че така се постъпи с мен. Аз исках да направя добро. Излезе, че добро е вече трудно да се прави”, каза Гергов.

Според него “ЦУМгейт“ е “сериозна, добре подготвена схема“. “Не успя да се компрометира главният прокурор. Атаките срещу него продължават. Ясно, че им пречи. Нищо не е станало. Можеше да се случи така, че той да си помисли, че аз го употребявам, и съм доволен, че излезе наяве, че не е било така и не съм участвал в сценария”, каза Гергов.

Скандалът „ЦУМгейт“ избухна в края на април заради признанията на бизнесмена и издател на вестник „Сега“ Сашо Дончев, че Георги Гергов е организирал среща с Цацаров в ЦУМ. Сашо Дончев твърди, че на срещата Цацаров се е опитал да му окаже натиск чрез сплашване заради позициите на вестника и карикатурите на Христо Комарницки. Цацаров отрича това и казва, че Сашо Дончев се е опитал да окаже натиск върху течаща проверка в енергийния регулатор (КЕВР).

Заради скандала Георги Гергов бе подложен на натиск да напусне ръководството на БСП и накрая си подаде оставката. В крайна сметка червеният бизнесмен от Пловдив защити своя съгражданин Цацаров и отрече с половин уста твърденията на Сашо Дончев. Така главният прокурор се измъкна сух от скандала. Неговото мнозинство във Висшия съдебен съвет отказа да започне проверка срещу него. Преди ден съдебният инспекторат обяви, че прекратява проверката на случая, защото не е успял да разбере какво се е говорило на срещата в ЦУМ.

Снимка: Сергей Антонов

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *