Защитата иска публично разпределяне на делото за КТБ

Защитата иска публично разпределяне на делото за КТБ

Защитата на обвинения за ръководител на организирана престъпна група източила КТБ Цветан Василев искат публично разпределение на делото. Това стана ясно от интервю на адвокатите Христо Ботев и Константин Симеонов пред Би Ти Ви.

„Депозирали сме молба в Специализирания съд, че желаем делото да бъде публично разпределено в присъствието на адвокати, подсъдими и медии. Топката вече е в полето на съда“, коментира адвокат Ботев.

Адвокатите на Цветан Василев откроиха две лица, които липсват сред описаните от прокуратурата в текста „Общо поглед над модела КТБ“. Това са Делян Пеевски и Бойко Борисов. Според адвокат Ботев депутатът от ДПС е имал бизнес отношения с Цветан Василев, а премиерът е посочил „конкретни трима души от висшия държавен ешелон” като виновни за станалото с КТБ. И двамата обаче не били разпитани.

Адвокат Симеонов обяви, че всяка сутрин Цветан Василев е получавал справка за наличните пари и направените траншове. „Много често в този лист е фигурирала абревиатурата Д.П. или Д.П.1, което най-вероятно означава Делян Пеевски”, допълни обаче юристът. Според адвокатите най-добро обяснение за това какво се крие зад абревиатурата можел да даде свидетелят Бисер Лазов, който е изготвял справките.

Категории Акцент, Общество, ПариЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *