Защитата на Цветан Василев е поискала по делото да бъдат разпитани Пеевски и Борисов

Защитата на Цветан Василев е поискала по делото да бъдат разпитани Пеевски и Борисов

Защитата на Цветан Василев е поискала по делото за КТБ да бъдат разпитани ДПС депутата Делян Пеевски и премиера Бойко Борисов. Това съобщи адвокатът на мажоритарния собственик на фалиралата банка Христо Ботев, цитиран от „Банкер“.

Пред изданието той коментира, че прокуратурата е събрала огромно количество хартия в обвинителния акт срещу Василев и още 17 души, но в него никъде не се посочва защо се е стигнало до фалита на банката.

Ботев посочва, че не само името на Николай Бареков попада в материалите по делото, а сред споменатите са и актьорът Владислав Карамфилов /Влади Въргала/, треньорът Константин /Тити/ Папазов, сегашният военен министър Красимир Каракачанов, Моника Станишева, бизнесменът Иво Прокопиев. Всички те са разпитвани, защото за тях има твърдения.

Колкото до коментара на прокуратурата, че в чувалчета са раздавани пари, защитникът на Цветан Василев посочва, че такива данни по делото няма. Той отрича и твърденията, че КТБ е била личен портфейл на собственика.

Адвокат Ботев каза още, че в настоящата политическа обстановка Цветан Василев не се чувства сигурен за живота си и няма да се върне в България.

Категории Общество, ПариЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *