Пловдивският митрополит Николай награди Йордан Цонев с орден

Пловдивският митрополит Николай награди Йордан Цонев с орден

ДПС депутатът Йордан Цонев беше награден от пловдивския митрополит Николай с най-високото епархийско отличие – църковният орден “Св. Ерм” първа степен. Орденът се дава за заслуги към Българската православна църква,

Цитиран от БНР Цонев заяви, че приема отличието не като награда, а като дълг, на който ще служи до края на живота си, на Бог, родина и народ.

Преди това депутатът дари на храма копие на чудотворната икона на Св. Богородица Всецарица от Ватопедския манастир в Атон. Той разказа, че преди години тази чудотворна икона по негова молитва е спасила болно дете и тогава той е поел обет да я дари на българска църква.

В своята проповед Пловдивският митрополит отправи апел към управляващите да не допуснат разрешението за право на купуване на българска земя от чужденци, както е според европейските директиви. Дядо Николай изрази опасение, че така ще загине българската държава и народ. Министерството на земеделието подготвя законодателни промени, премахващи изискването за уседналост при продажбата на земеделски земи.

Снимка: marica.bg

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *