Инспекторатът на ВСС: В „ЦУМгейт“ няма нищо нередно

Инспекторатът на ВСС: В „ЦУМгейт“ няма нищо нередно

Няма нищо нередно и смущаващо в срещата на главния прокурор Сотир Цацаров, бизнесмена Сашо Дончев и тогавашният член на ръководството на БСП Георги Гергов в кабинета на Гергов в ЦУМ.

Това e установил Инспекторатът към ВСС и прекратява проверката за скандала, която трябваше да установи дали с поведението си обвинител №1 е накърнил престижа на третата власт или е нарушил норми от Кодекса за етичното поведение на магистратите. Това става ясно от отгвор на Инспектората до специализираното издание „Де факто“.

В хода на проверката е бил установен е фактът на срещата, но не и съдържанието на разговора. А съдържанието не е установено, защо няма страничен свидетел (извън тримата участници), който да разкаже какво точно са обсъждали Цацаров, Дончев и Гергов. Сам по себе си фактът на срещата пък не нарушавал никакви норми и правила.

В началото на май т.г. Инспекторатът публично обяви, че извършва проверка на случая по постъпил сигнал. Впоследствие се изясни, че подателят е Гражданското сдружение „Борец“, регистрирано във Видин, активен участник в шествията за европейско правосъдие и съдебна реформа у нас.

Така скандалът, станал известен под името “ЦУМ-гейт“, окончателно отива в небитието. Други проверки на скандала няма – мнозинството във ВСС отказа да се занимава с него.

Колаж: Дневник

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *