Днес ще стане ясно кой играе за БНТ

Днес ще стане ясно кой играе за БНТ

Срокът за депозиране на документите на кандидати за генерален директор на Българската национална телевизия изтича днес. Гласуване на петимата членове на Съвета за електронни медии, които трябва да определят новия директор ще бъде на 23 август. Ако не се стигне до избор на генерален директор на обществената телевизия, законът позволява настоящият шеф Вяра Анкова да продължи мандата си, съобщава БГНЕС.

Сред изискванията за кандидатите за генерален директор на БНТ са наличието на опит в електронни медии, както и най-малко петгодишен трудов стаж в телевизия, както и декларация за тригодишен опит на мениджърска позиция. Важно условие за представянето на кандидатите е представената от тях концепция за развитието на обществената телевизия.

Членовете на СЕМ приеха правила за избор на генерален директор на БНТ, според които до 8 август ще бъдат обявени допуснатите до участие в процедурата кандидати. На 17 август пък ще станат известни и тези кандидати, които са допуснати до изслушване.

Изслушването на допуснатите кандидати е предвидено за 21 и 22 август, а гласуването на 23 август 2017 г. За избран се счита кандидат, който е получил поне три от гласовете на петимата членове на Съвета за електронни медии. СЕМ има право на три последователни гласувания, ако и тогава няма избран генерален директор на БНТ процедурата се прекратява.

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Днес ще стане ясно кой играе за БНТ”

  1. Кристално ясно е, че ще бъде избран поредния удобен послушко, който стриктно ще изпълнява разпорежданията и волята на управляващите. Трябва да бъде сменен порочния модел, по който се избира директорът на БНТ. Няма как да очакваме от ръждясалата клика СЕМ, чиито членове се избират изцяло по партийни заслуги, да бъде гарант за прозрачна процедура.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *