Атанас Атанасов: Цацаров и Борисов прикриват далаверите в КТБ

Атанас Атанасов: Цацаров и Борисов прикриват далаверите в КТБ

Премиерът Бойко Борисов и главният прокурор Сотир Цацаров са хората, които заедно прикриват далаверите в Корпоративна търговска банка (КТБ). Това каза в сутрешния блок на Би Ти Ви лидерът на Демократи за силна България (ДСБ) Атанас Атанасов.

Атанасов обяви, че през 2013 г. Борисов се е споразумял с тези, които са го свалили от власт, да не се разследва сериозно източването на КТБ, срещу което да получи нужния комфорт да управлява. „Сега се казва, че прокуратурата ще разследва кражбата на 205 млн. лв. от Цветан Василев, а кой ще разследва за останалите 3.5 млрд. лв.“, попита лидерът на ДСБ. Според него отговорността за прикриването на далаверите в КТБ е обща на Бойко Борисов и главния прокурор Цотир Цацаров.

По думите му се води битка за избор на такъв Висш съдебен съвет, който да избере следващия Цацаров. По тази причина партията му провеждала сериозна разяснителна кампания, за да разбере обществото.

Атанасов коментира и проблемите около НДК. Според него Бойко Борисов си отива от политическата сцена и сигнал за това е именно скандалът около НДК. „Борисов явно след толкова години изтърва контрола. Някой се появи и му оспорва, че той е властелинът на обществените поръчки”, обясни той.

Атанасов посочи, че сега е важно да се изяснят няколко въпроса – кой и за кои фирми е оказвал натиск на бившия директор на НДК Мирослав Боршош да ги избере и какви документи е показал Боршош на Борисов, за да го върне на поста.

Според лидера на ДСБ за всички скандали в момента се прави опит да бъдат замазвани и това става чрез „медийната машина, която обслужва лично премиера“.

Изборът на Валентин Радев за министъра на вътрешните работи беше определен от Атанасов като фасада. „Всъщност самият Борисов управлява министерството“, коментира Атанасов. Като първа грешка на министъра лидерът на ДСБ посочи избора на бившия директор на столичната полиция Младен Маринов за главен секретар на МВР.

“Този човек изобщо не му е мястото там. Той е предложен за главен секретар от приятелите на Борисов от сикадижийския му период и това го знаят всички полицаи. Докато Маринов ръководеше СДВР, дирекцията неизменно е трета отзад напред по резултати”, обясни Атанас Атанасов.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *