Сенатът на САЩ готви нови санкции срещу Русия

Сенатът на САЩ готви нови санкции срещу Русия

Предложеното изменение ще засегне ограниченията и срещу руски граждани, заподозрени от Вашингтон в кибер атаки

 

 

Сенатът и Камарата на представителите на САЩ ще съгласуват в най-близко време нов пакет санкции срещу Русия, предава БГНЕС.

Това е съобщил днес старшият демократ в сенаторския комитет по международните въпроси Бен Кардин в интервю за „Си Ен Ен“.

„Този законопроект бе одобрен от сената още през юни с 98 гласа. Инициативата се ползва с двупартийна подкрепа. Искаме да предоставим на президента Тръмп възможност да се оправи с Русия с решителност и да покаже ясно на руснаците, че тези санкции ще бъдат отменени едва когато Русия измени своята политика“, отбеляза Кардин пред медията.

Той добави, че се очаква обсъждането на антируските санкции да се проведе още другата седмица. Запитан дали Доналд Тръмп може да наложи вето на законопроекта, сенаторът изрази увереността си, че това няма да се случи.

В средата на юни Сенатът одобри с 98 гласа (и 2 „против“) закон за засилване на натиска върху Иран, включващ и значителното увеличаване и разширяване на санкциите срещу режима в Русия.

Законопроектът предвижда затвърждаване на наложените наказателни санкции, въведени в миналото от президента на САЩ Барак Обама във връзка с положението в югоизточната част на Украйна. Предложеното изменение ще засегне ограниченията и срещу руски граждани, заподозрени от Вашингтон в кибер атаки срещу американски политически институции.

 

 

 

Категории Общество, ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *