Срещата на Г-20 започна с реч на Ангела Меркел

Срещата на Г-20 започна с реч на Ангела Меркел

Преди началото на сесията лидерите проведоха неформална дискусия по темата за тероризма

 

 

Двудневната среща на лидерите от страните на Г-20 започна официално. Началото на първото работно заседание беше поставено с обръщение на канцлера Ангела Меркел, след което разговорите продължиха при закрити врата, съобщава БГНЕС.

000000-г020-2

Лидерите на най-развитите икономики в света си направиха обща снимка

 

В обръщението си германският лидер изрази надежда, че всички участници на срещата са настроени да извлекат положителни резултати от нея.

„Смятам, че сме длъжни да си сътрудничим и съм уверена, че всички присъстващи тук днес искат да постигнат добри резултати“, каза тя, допълвайки, че проблемите пред света могат да бъдат решени само чрез компромис.

 

0000-г-20-меркел

 

„Решения могат да бъдат намерени, само ако сме готови на компромиси, ако сме насреща един на друг“, допълни тя.

Преди началото на сесията лидерите проведоха неформална дискусия, засягаща политически въпроси и в частност темата за тероризма. Тъй като разговорът е бил с политически характер, той официално не влиза в дневния ред на Г-20.

Очаквайки началото на първото заседание, лидерите са разменили няколко думи помежду си „на крак“, включително и руският президент Владимир Путин и Ангела Меркел. Преди официалното начало участниците във форума си направиха обща снимка.

Първата официална сесия на форума обикновено е посветена на дневния му ред – световната икономика и финанси, както и търговията. По думите на представителката на руския президент в Г-20 Светлана Лукаш на заседанието ще бъдат обсъждани теми за съдействие за устойчив и балансиран икономически ръст.

Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган обменят мисли преди началото на Г-20  Снимка: БГНЕС

Категории Общество, ПланетаЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *