Ненчев: Искам да разгранича Радев преди Решетников и след него

Ненчев: Искам да разгранича Радев преди Решетников и след него

Конфликтът между бившия министър и президента тръгна от въпроса – Русия или Полша да ремонтира самолетите МиГ

 

Искам да разделя времето на Румен Радев преди Решетников и Румен Радев след Решетников. Така бившият министър на отбраната Николай Ненчев отговори на въпроса защо се е стигнало до конфликт между него и настоящия президент в интервю по Нова телевизия. Не намирам друго основание освен дългата ръка на Русия, каза още той.

„Аз съм силно обезпокоен от това, което казва президентът Румен Радев, защото не ми прилича на обединител на нацията човек, който заобикаля истината. Този човек е непоследователен. Няма логика в поведението и начина му на мислене и поведението му”, заяви Николай Ненчев. „Има рамково споразумение, което позволява при необходимост да се сключи договор без да се обявява обществена поръчка”, каза той.

Коментарът му дойде след изказване на президента Румен Радев, който вчера бе разпитан като свидетел по делото срещу бившия военен министър за ремонта на изтребителите МиГ 29. Николай Ненчев се сдоби с обвинения няколко дни след президентските избори в качеството си на военен министър в оставка.

Делото „МиГ“ срещу Николай Ненчев тръгна от спора между двамата кой да ремонтира самолетите МиГ – Русия или Полща.

Според прокуратурата като министър на отбраната Николай Ненчев не е изпълнил служебните си задължения да осигури авиационна безопасност на самолетите от изтребителната авиация на ВВС.

„Аз съм силно обезпокоен от това, което казва президентът Румен Радев, защото не ми прилича на обединител на нацията човек, който заобикаля истината. Този човек е непоследователен. Няма логика в поведението и начина му на мислене и поведението му”, заяви пред Нова телевизия бившият министър на отбраната Николай Ненчев.

 

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *