Ангел Митев временно става шеф на НДК

Ангел Митев временно става шеф на НДК

Инженерът щял да реагира бързо на ремонтните дейности на двореца, обясни министър Банов

 

Инженер Ангел Митев става временно изпълняващ длъжността директор на НДК, каза на пресконференция министърът на културата Боил Банов.

Митев ще замести Мирослав Боршош, който временно се оттегли, докато тече проверката на прокуратурата срещу него. Така той става третият директор на двореца само за няколко дни.

Досега Митев е бил на същата позиция в Държавно дружество „Реставрация“. Той дълго се занимава с опазване на културното наследство на страната. В екипа му влизат Красимир Петков – строителен инженер, бивш зам. директор на Дирекцията за национален строителен контрол, Росица Бачева – юрист, и Борислав Велков – предишният шеф на НДК за един ден.

Митев е назначен с оглед на факта, че ремонтът за председателството на Съвета на ЕС закъснява, а той е способен да реагира бързо и компетентно, посочи Банов.

Министърът каза още, че би поканил отново Боршош за изпълнителен директор на НДК, ако проверките срещу него покажат, че не е имало злоупотреби. Според Банов културната му политика е била много добра и НДК трябва да продължи да я следва.

„Към момента този избор не е съсредоточен върху творческата част, а е само прагматичен – качествено, в срок и законосъобразно приключване на ремонтните дейност. Дай Боже, всичко да бъде наред и наесен да разговаряме само за развитие на културата и участието на двореца в тези процеси”, каза още Банов.

В началото на седмицата Боршош беше уволнен от министъра за европейското председателство Лиляна Павлова, а постът му беше поет от Борислав Велков.

На следващия ден обаче Боршош беше върнат по настояване на премиера Бойко Борисов.

 

Министър Боил Банов  Снимка: бТВ

 

 

 

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *