Депутатите създадоха комисия за скандала с НДК

Депутатите създадоха комисия за скандала с НДК

Цветан Цветанов заяви, че прозрачността за ГЕРБ е най-важната и така ще се стигне до истината

 

 

Парламентът създаде Временна комисия за установяване на факти и обстоятелства при разходването на средства, предоставени целево на НДК за подготовка на българското председателство на Съвета на Европейския съюз, съобщи БГНЕС. Причината е скандалът с ръководството на двореца, което първо беше уволнено заради нередности, разследвани от прокуратурата, а ден по-късно върнато.

Комисията се създава за срок от един месец. За неин председател бе избрана Диана Йорданова от ГЕРБ, а за зам.-председател Снежана Дукова също от ГЕРБ.

„За нас водеща е прозрачността и когато има цели от широк обществен отзвук, да ги подкрепяме. Има междинен одитен доклад на независим орган и Лиляна Павлова се е съобразила с него и е запознала с него премиера Борисов. Когато обществото се съмнява, трябва да се разбере истината и няма по-добро място за това от българския парламент. Съгласни сме и ще подкрепим анкетната комисия. В трите мандата на Борисов еврофондовете се усвояват и вие веднъж не казахте поздравления за всичко това, което прави премиерът във връзка с българското председателство“, каза Цветан Цветанов, шеф на ПГ на ГЕРБ.

Снимка: Сергей Антонов

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *