Путин отговаря на въпроси пред 1500 журналисти

Путин отговаря на въпроси пред 1500 журналисти

Президентът коментира новите санкции към Русия, но каза, че не би отказал покана да посети САЩ

 

Руският президент Владимир Путин отговаря на въпроси пред 1 500 журналисти по време на годишната си пресконференция. Путин заяви, че иска конструктивни отношения както с Доналд Тръмп, така и с лидерите на Демократическата партия в Съединените щати. Той отхвърли обвиненията за руска намеса в американските президентски избори. Путин окачестви убийството на посланик Андрей Карлов в Анкара като покушение срещу Русия и руско-турските отношения.

На започналото днес 15-о издание на годишната си „пряка линия“ руският президент Владимир Путин заяви, че този телевизионен диалог с жителите на Руската федерация му помага да разбере нагласите в обществото, да разбере какво тревожи днес най-много хората, съобщава БТА.

Путин говори от специално обзаведено студио с 211 места, в което са поканени гости – граждански активисти или „герои на телевизионни материали“, по думите на Дмитрий Песков, прессекретаря на Кремъл.

Организаторите вече са приели над 2 милиона въпроса към руския лидер. Отговорите му се излъчват директно в ефир от Първи канал на държавната телевизия, телевизиите „Росия 1“, „Росия 24“ и няколко радиостанции.

По време на телевизионното предаване Путин коментира и новите санкции на САЩ срещу Русия. „Гласуваните снощи от американския Сенат нови санкции са резултат от вътрешни политически борби в Съединените щати“, заяви той.

Предишното издание на президентската „пряка линия“ беше на 14 април 2016 г. Рождена дата на предаването е 24 декември 2001 г.

Кремъл неведнъж е уверявал, че „пряката линия“ няма установен регламент и президентът Путин решава сам колко да продължи разговорът му с гражданите в телевизионния ефир. Рекордът датира от 2013 г., когато държавният глава отговаря на въпросите им 4 часа и 48 минути.

Днес президентът призна, че е невъзможно да отговори на всички въпроси, които му се задават. „Във всеки случай за мен, правителството и президентската администрация ще стане ясно кои неща към днешна дата са най-важни, представляват основен, крещящ проблем, на какво трябва да се обърне специално внимание. Дори само за това, че хората участват в тази съвместна работа, искам да благодаря на всички“, подчерта Владимир Путин.

Путин заяви, че ще посети Съединените щати, ако Доналд Тръмп го покани. По отношение на икономиката – инфлацията в Русия е рекордно ниска – 6.6 процента и страната запазва положителния си баланс във външната търговия.

 

В мрежите се появи видео с въпроси, на които президентът „няма да отговори никога“.

 

Категории Общество, ПланетаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *