Изключеният от ДПС кмет на Хитрино нападна Йордан Цонев

Изключеният от ДПС кмет на Хитрино нападна Йордан Цонев

Нуредин Исмаил обвини депутата, че не е в ДПС за защита на правата и свободите, а „за нещо друго“

 

 

„Днес съм още по-обиден от тези лъжи, които се сипят от Йордан Цонев. Няма и една истина в това, което е казал.“ Това заяви кметът на Хитрино Нуредин Исмаил, който вчера бе изключен от ДПС, пред Нова телевизия.

Той каза, че е научил за уволнението си от телевизията. Депутатът от ДПС Цонев изтъкна като мотив за уволнението на кмета това, че се е държал „арогантно“.

„И една стотинка без решение на Обществения съвет не е изхарчена. Държа се арогантно към такива като Цонев, а с гражданите на Хитрино съм много мек човек и винаги гледам да помагам“, заяви кметът.

нуридин-2

Премиерът Борисов успокоява кмета на Хитрино след жестоката катастрофа

 

Той изкара Цонев тежкар от жълтите павета и намекна, че живеел на гърба на хората. „За разлика от него, аз не съм дошъл от друга партия в ДПС. Не съм в движението с други цели. Йордан Цонев не е в ДПС, за да ми защити правата и свободите. Той е за нещо друго“, коментира Нуредин Исмаил. Мотивите за изключването ми са измислени, подчерта той.

Причината да ме изключат е, че не позволих да ми се месят в работата, добави кметът.

Той припомни, че премиерът бе в Хитрино на четвъртия час след взрива. „Борисов стоя два дни с нас и успокои хората, че държавата ще направи за тях каквото е необходимо. Затова с усмивка се гледаме“, каза още Нуредин Исмаил.

Кметът на Хитрино е коментирал пред Медиапул, че твърденията за безотчетност са „глупости“ и настоя централното ръководство на ДПС да обяви истинските причини за решението си да го изключи от всички партийни постове, които е заемал, поемайки отговорносхза слабия резултат на ДПС на парламентарните избори през март.

След катастрофата в Хитрино местната власт демонстрира отлични отношения с премиера Бойко Борисов.

Дни след бедствието правителството и Европейската комисия отпуснаха целево 30 млн. лв., а фирми и частни лица дариха още 1.7 млн. лв.

 

 

 

 

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *