Цонев: Изключихме кмета на Хитрино, държи се арогантно

Цонев: Изключихме кмета на Хитрино, държи се арогантно

Причината била оплаквания от хората, че парите за възстановяването на града се харчат непрозрачно

 

ДПС изключи от партията двама свои членове – кмета на Хитрино Нуридин Исмаил и председателя на Общинския съвет Мустафа Ахмед. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев в парламента, цитиран от БТВ.

Причина е, че много граждани от пострадалия от взрива на влакова композиция град са сигнализирали, че няма прозрачност в харченето на парите за възстановяването на града.

„Основната причина е, че са твърде много сигналите от гражданите на Хитрино, че възстановяването на Хитрино не върви съобразно техните очаквания. Няма прозрачност в дейността на кмета и на общинската организация, в частност на Общинския съвет. Дори членовете на Обществения комитет, който бе създаден във връзка с възстановяването на Хитрино и разходването на средствата, нямат информация какво става там”, обясни Цонев.

”Кметът се държи арогантно, не дава информация. Сайтът, който трябва да поддържат с информация за постъпилите средства, не дава информация”, допълни той. Цонев не каза дали има съмнения за финансови злоупотреби. „Винаги непрозрачността води до съмнения за такива неща”, аргументира се Йордан Цонев.

 

 

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *