Главният прокурор поиска имунитета на депутат от ДПС

Главният прокурор поиска имунитета на депутат от ДПС

Народният избраник е обвинен за търговия с влияние

Главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл в парламента искане за снемане на имунитета на депутата от ДПС Димитър Аврамов, съобщиха от обвинението.
Искането е във връзка с наказателно производство, внесено от Софийска градска прокуратура в Софийски градски съд преди 4 г. След едногодишно разследване, на 30.08.2013 г. Софийската градска прокуратура е предала на съд Димитър Аврамов и Методи Петков за търговия с влияние. Димитър Аврамов е обвинен в това, че в периода 06.07.2012 г. – 17.07.2012 г. във Враца, в Плевен и в Монтана подпомогнат от съучастника си Методи Петков, при условията на продължавано престъпление е поискал 50- 60 хил. лева и е получил 100 хил. лв., които не му се дължат от търговец, за да упражни влияние при вземане на решение от Директора на Областна дирекция „Земеделие“ в Монтана. Това е престъпление по Наказателния кодекс. На 29.06.2016 г. Софийският градски съд оправда изцяло Аврамов и Петков. По протест на Софийската градска прокуратура, Апелативен съд – София отмени оправдателната присъда и върна делото за ново разглеждане на Софийски градски съд.
Производството към момента е спряно (с разпореждане от 15.05.2017 г.), тъй като подсъдимият Димитър Аврамов е избран за народен представител в 44-то НС и е с имунитет.
Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *