Ръководството на ВАС пуснало „окръжно“ за фаворита си за ВСС

Ръководството на ВАС пуснало „окръжно“ за фаворита си за ВСС

Строг, но справедлив, предпочитан и обичан като ръководител, така описват своя кандидат шефовете на съда

 

Ръководството на Върховния административен съд е спуснало кандидатурата на своя фаворит за член на Висшия съдебен съвет с окръжно писмо до редовите съдии, съобщи „Медиапул“.

Сайтът разполага със скрийншот (снимка от екрана на телефон) на  електронното писмо, което е било изпратено до всички административни съдилища в страната от главния секретар на ВАС Александър Николов. Изданието посочва, че Николов е един от най-близките служители до Георги Колев, председател на ВАС.

Писмото гласи: „Приложено ви изпращам предложение за изборен член на ВСС, което следва да се докладва на административните ръководители на административните съдилища“. В имейла са изпратени мотивите на председателя на ВАС за издигането на габровския съдия Светлозар Рачев за член на ВСС. Общо 27 съдии се кандидатираха за ВСС.

Един от тях е Рачев, който е номиниран с подписите на 151 от общо 300 административни съдии, сред които са 27 от общо 28-те шефове на административни съдилища в страната. Първият подпис под мотивите в подкрепа на Рачев е на Георги Колев.

„Медиапул“ съобщава, че в началото на април председателите на административни съдилища за били викани на разговор в София за подкрепа на Рачев. Всеки от тях получил копие на мотивите на Георги Колев за издигането на габровския съдия и били подканени да го подкрепят. На тези, които откажели да подпишат, копията били отнемани, но някои успели да ги снимат.

Раздадените на съдиите мотиви за издигането на габровския магистрат гласят: „Съдия Рачев е висококвалифициран юрист. Предвид постоянно променящото се законодателство и въвеждането на европейските стандарти в правораздаването, съдия Рачев непрекъснато повишава професионалната си подготовка, като взема участие в семинари, обучения и дискусии. Ползва се с безспорен авторитет и уважение сред съдиите, съдебните служители и обществеността. Строг, но справедлив като съдия, предпочитан и обичан като ръководител, всеотдаен и заслужаващ доверие като колега – така описват Светлозар Рачев хората, които го познават, с които работи гражданите на град Габрово“.

 

 

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *