Макрон пред Путин: Москва финансира фалшиви новини

Макрон пред Путин: Москва финансира фалшиви новини

Путин категорично отрече Кремъл да има нещо общо с това

 

 

Френският президент Еманюел Макрон използва визитата на руския си колега Владимир Путин, за да обяви финансирани от Москва медии за „агенти на влияние”, които са разпространявали фалшиви новини за него по време на предизборната кампания, предаде „Ройтерс”.

По време на пресконференция Макрон добави, че и преди дни е повдигнал темата в телефонен разговор с Кремъл. „Когато казвам нещо, обикновено не се повтарям”, подчерта държавният глава.

По време на кампанията той забрани достъп до щаба си на телевизията „Ръша Тудей” и агенция „Спутник” с мотива, че те тиражират пропаганда, а не истински новини. Днес той отново го повтори: „По време на кампанията „Ръша Тудей” и „Спутник” бяха агенти на влияние, които на няколко пъти разпространяваха фалшиви новини за моята личност и моята кампания”.

Точно преди балотажа в интернет беше качено голямо количество информация, за което се твърдеше, че е от компютърните системи на центристкия кандидат-президент. Щабът на Макрон обяви, че хакерите са действали от Русия, но днес Владимир Путин категорично отрече Москва да има общо.

Екипът на Еманюел Макрон стана жертва на хакерска атака В интернет изтекоха хиляди имейли и счетоводни документи на кампанията му

Френският президент отбеляза, че случилото се по време на кампанията принадлежи на миналото и ще си остане там.

Визитата на Путин ще съдейства за подобряване на отношенията между двете страни, смята лидерът на френския „Национален фронт” Марин льо Пен, за която се смяташе, че е фаворитът на Кремъл в предизборната надпревара.

 

 

 

Категории Акцент, Общество, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *