Орешарски: Срещите за КТБ не бяха две, а много

Орешарски: Срещите за КТБ не бяха две, а много

Бившият премиер също призова президента Румен Радев да отвори и двете стенограми от КСНС

Срещите за съдбата на КТБ, които са провеждани при президента Росен Плевнелиев през 2014 не са само две, а много повече. Известни са две, защото те са официални като част от заседанията на Консултативния съвет за национална сигурност.  Това стана ясно от думите на бившия премиер  Пламен Орешарски пред БНТ.

Орешарски призова президента Румен Радев да даде достъп и до двете стенограми, тъй като те имали пряка връзка една с друга.

Според Орешарски обаче нямало да разберем кой знае колко неща, защото на тези срещи се говорело институционално. Но пък от стенограмите щяло да се разбере защо КТБ не е била преструктурирана, а фалирана.

Той обясни, че е имало схема за преструктуриране на КТБ, одобрена и от Европейската комисия (ЕК), защото това би било държавна помощ, но в крайна сметка се е стигнало до другия вариант.

Изявлението на Орешарски идва часове след като и бившият управител на БНБ Иван Искров поиска от президента Радев да отвори двете стенограми за КТБ. Искров също защитава версията как правителство и БНБ са искали да преструктурират КТБ и да я отворят, но това не се е случило заради „отказа на политиците“.

Категории Акцент, ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Орешарски: Срещите за КТБ не бяха две, а много”

  1. Орешарски винаги е твърдял, че фалитът на КТБ е политическо решение. Сега трябва да се разбере, КОИ политици предизвикаха фалита! И да понесат отговорност за алчността и тъпотията си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *