Борисов: Тази армия само от изтребители ли се състои?

Борисов: Тази армия само от изтребители ли се състои?

Премиерът коментира, че всички искали нещо да се повиши, но първо да се види какво можем да си позволим

 

Самолетът не е най-важното в една армия, сухопътните сили са. Така премиерът Бойко Борисов обобщи дилемата какви изтребители да купи България, предаде БГНЕС.

„Ще купуваме изтребител, когато станем готови, тази армия само от изтребители ли се състои? Работим по тази тема“, каза Борисов.

„Преди една година като командващ на ВСС президентът Румен Радев казваше, че МиГ-овете трябва да се ремонтират, защото могат да карат до 2028 г. Това са негови думи. Затова тогава, изпълнявайки желанията му и разчитайки на неговата компетентност по тази тема одържавихме „Авионамс”. Сега ще вложим още 15 млн. лв. в завода, за да го дооборудваме, за да може всякакви ремонти на МиГ-29 и СУ, и хеликоптерите ни да бъдат правени там, с всички оригинални документи, за да може ремонтите да се правят тук. Военният министър още не ми е докладвал как толкова бързо – за 1 месец, избраха Грипените, след като бяха сменени всички военни експерти”, посочи Борисов.

„Искам да го разгледам, защото това е 1,5 млрд. лв. на данъкоплатците. Чувал съм президентът Радев да говори да се повишат пенсии, чувал съм го да говори да се повишат възнагражденията и за инвалидите, чувал съм за всичко, че трябва да се повишат възнагражденията”, изтъкна премиерът.

„Освен това генерал Боцев казва – сухопътните войски са в окаяно състояние, и за тях трябва, адмиралите казват нямаме кораби – заливаме ги с бетон, за да не потънат – и за тях трябва. Вместо да се говори така и да се създава някакво напрежение, правилното е да се съберем и да кажем – разполагаме с толкова пари и до 2023 г. трябва да ги вложим в техника”, убеден е Бойко Борисов.

 

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *