Убитите в Манчестър са 29, атентаторът се е взривил

Убитите в Манчестър са 29, атентаторът се е взривил

Британският премиер Тереза Мей нарече случилото се „ужасяващ терористичен акт“

 

 

29 са загинали и 50 ранени след взрива, избухнал по време на концерт в Манчестър, съобщи местната полиция. Атентаторът е загинал при взривяване на бомбата. Жертвите са предимно много млади хора. Британският премиер Тереза Мей нарече случилото се „ужасяващ терористичен акт“.

Жертвите вече са 29

 

Манчестърската полиция съобщава, че „има потвърдени фатални случаи“. Хората, посетили концерта на американската изпълнителка Ариана Гранде, са избягали от стадиона, след като са чули взривове. На място са пристигнали служители на спешните служби.

манчестър-4

„Полицията отговаря на сигналите за сериозен инцидент на „Манчестър Арина“. Моля, стойте надалеч от място“, сочи местната полиция на официалния си профил в социалната мрежа „Туитър“.

Близката станция на метрото „Виктория“ в момента е блокирана. Свидетели сочат, че виждат как хеликоптери кръжат над мястото на инцидента. Полицията взриви още един подозрителен предмет, но се оказа, че това не е бомба.

Британският северозападен антитерористичен отдел третира взривовете в Манчестър като терористичен акт, предаде ВВС.

В момента служители от националния отдел по антитероризъм се събират в Лондон и влизат в контакт с министерството на вътрешните работи.

Според „Скай нюз“ концертната площадка в Манчестър събира около 21 000 души и в момента на концерта е била препълнена, главно с младежи. Взривът е станал на танцова площадка във фоайето, далече от сцената. Според полицията това се е случило в 22:30 часа. Сигналът е подаден в полицията в 22:33. Самата певица не е пострадала, но е в шок и прекратява световното си турне.

„Чух силен пукот, след което всички изпаднаха в паника и хукнаха към изхода. Отначало не разбрах какво се случва. Звукът приличаше на гръмотевица. След това видяхме, че на пода лежи окървавен мъж“, разказва 22-годишната Маджид Хан.

От българското външно министерство съобщиха, че полицията в Манчестър публикува номер на гореща телефонна линия за сигнали от граждани, чиито близки може да са били засегнати при нападението:

При избиране от Обединеното кралство: 0161 856 9400

При избиране от България: 00 44 161 856 9400

Посолството на Република България в Лондон следи ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти. До момента няма постъпила информация за пострадали български граждани.

 

Снимка: ЕПА/БГНЕС

 

Категории Общество, ПланетаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *