Цацаров съжалявал за „ЦУМ гейт“, но чисто човешки

Цацаров съжалявал за „ЦУМ гейт“, но чисто човешки

Главният прокурор не смятал, че Лозан Панов ще бъде отстранен от поста му, каквито догадки се появиха в медиите

 

„Няма да коментирам самата среща. Ако някъде пише, че аз не мога да се срещам с хора, този писмен текст трябва да бъде направен. Ако някъде трябва да има правила, дайте тези правила да ги създадем. Дайте да не се упражняваме върху това, че Сотир Цацаров е провел нерегламентирана среща, пък тази на Лозан Панов била безкрайно регламентирана. Не става. Правилата трябва да са за всички.“

Така главният прокурор Сотир Цацаров коментира пред бТВ срещата  със собственика на „Овергаз“ и издател на в. „Сега“ Сашо Дончев.

Цацаров обясни, че никога няма да каже какво са си говорили тримата на тази среща, а единственият начин това да го направи, било да го пусне в YouTube. „Ама нямам това разбиране за култура“, поясни главният прокурор.

Цацаров съжалявал за срещата чисто човешки, съобщава още bTV. Той отказа да уточни защо се е съгласил на срещата. Цацаров обясни, че не смята, че Лозан Панов ще бъде отстранен от поста му и че е готов на помирение:

„Вижте, аз лично не съм воювал с никого, за да протягам ръка по една проста причина – аз не съм вдигал ръка. Това не значи, че не съм готов да я протегна. Не търся каквито и да е извинения от Лозан Панов – искам да бъда разбран съвсем добре. Ние сме големи хора, разумни хора и аз мисля, че всичко онова, което мисля за него лично, нямам грам притеснения да му го кажа в очите. Но няма да го кажа пред всички, защото това вреди на цялата система. Но в писмото си до държавния глава той си позволи класификации за всички прокурори, за които дължи извинение“, каза главният прокурор.

След като срещата в ЦУМ беше оповестена от Сашо Дончев,  съдия №1 поиска ВСС да направи проверка на обстоятелствата по провеждането ѝ. Това той поиска и от президента Румен Радев, но двете искания бяха отхвърлени.

Панов използва повода и се срещна и с премиера Бойко Борисов, пред когото поставил въпроса за продължаване на конституционните промени за съдебна реформа. В отговор премиерът в стила на коалиционните си партньори се пошегува, че съжалявал, че не бил поканен на среща в ЦУМ:

„Аз щях да се почувствам поласкан да ме поканят в ЦУМ… Шегичка..“, заяви Борисов пред журналисти в Хитрино часове след срещата му с Панов.

 

Категории ПолитикаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *