Искаш замък? Италия раздава над 100 безплатно

Искаш замък? Италия раздава над 100 безплатно

Италия раздава повече от 100 исторически замъка, селски къщи и манастири безплатно, в опит да вдъхне нов живот в изчезващите сгради.

 

Според нова схема, представена от правителствената агенция за държавна собственост, 103 древни сгради ще бъдат раздадени на предприемачи, които обещават да превърнат местоположенията в туристически дестинации.

 

Неизползваните имоти са разположени по осем исторически маршрута, които се простират по цялата ширината на страната и на близките острови Сицилия и Сардиния. Авторите на идеята се надяват, че инициативата ще създаде серия от нови съоръжения за туристи, велосипедисти и поклонници, които използват маршрутите всяка година.

Проектът, който се се подкрепя от италианското Министерство на туризма, призовава кандидатите да представят предложение, в което да посочат как възнамеряват да превърнат предпочитаната от тях сграда в туристическа атракция. Специално предпочитание ще бъде дадено на лица на възраст под 40 години.

Успешните кандидатури ще получат правата върху имота в течение на девет години, с възможност да се удължат още девет години.

 

Крайният срок за кандидатстване е 26 юни, а работата ще се очаква да започне следващото лято.

 

Още 200 сгради са планирани за включване в проекта през следващите две години.

Категории Общество, ЦивилизацияЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *