Лукарски остава лидер на СДС, ще обединява дясното

Лукарски остава лидер на СДС, ще обединява дясното

Божидар Лукарски бе преизбран с явно гласуване за председател на СДС. Партията провежда 22-рата Национална партийна конференция.

По-рано Лукарски се извини на членовете и симпатизантите, че е загърбил политическата работа. „Отдаден на работата в икономическия сектор обаче, не успях да обърна достатъчно внимание на структурите на партията, да пътувам повече из страната, да се срещам със седесарите и да чувам от първо лице какви са според тях проблемите в партията и в Реформаторския блок. И това е моята основна грешка в последните години. Отчитам я и Ви моля за прошка!“, обяви Лукарски.

Лукарски обяви като причина за провала на изборите „онези, които не приеха протегнатата ръка“, очевидно визирайки бившите си партньори от ДСБ.  „Тези, които не приеха подадената ръка, се заблудиха, че сами могат да представляват интересите на повече от 300 000 десни избиратели. И какво постигнаха? Разпиляха вота на хората и те не останаха представени в настоящия парламент“, каза той.

Божидар Лукарски предложи насрочването на програмна конференция на партията наесен „на която спокойно и от дистанция на времето да подготвим стратегията си за развитието на СДС и идеите си за дясно обединение“.

Снимка: БНТ

Категории ОбществоЕтикети ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *