Конкурс за етикет на вино

Конкурс за етикет на вино

“Студия Трансмедия” обявява конкурс за етикет за Imperium Limited Selection. Конкурсът включва изработка на етикет за два вида бутиково вино – бяло (Шардоне и Совиньон Блан) и червено (Каберне Совиньон/ Мерло/ Каберне Фран), произведени от ръчно селектирано грозде. Продуктите не подлежат на стандартните канони във винопроизводството и съответно на стандартния дизайн на етикиране.

Членовете на журито, което ще оценява проектите, са най-добрите български специалисти в областта на графичния дизайн. Наградата за победителя е 2000 лв.

Ето и основните параметри на конкурса:

Възложител

Винпром Свищов

Описание на Винарната

През 45 г. от н.е. римляните от VIII Августовски легион основават древния град Нове, там, където днес е град Свищов. Избират най-южната точка на река Дунав поради доброто разположение и благоприятния климат. Те охраняват северната граница на Римската империя повече от 4 века.

Винарна Свищов е наследник на винарска изба с половинвековна история. Първите лозя се засаждат в периода 1950-1960 година. Лозовите насаждения се намират в две от най-плодородните местности край град Свищов – „Горчивка” и „Совата”. Гроздето, което се използва, е от собствени лозови масиви, разположени върху площ от над 4000 дка.

През 2014 година Винарна Свищов модернизира голяма част от производствените си мощности – открити бяха изцяло нов бутилиращ цех и микровинарски сектор за производството на бутикови вина.

Пътят на виното в завода започва от  новооборудваното приемно отделение и 5 бр. ротовинификатори. В производствената изба всички стомано-бетонни резервоари са изцяло облицовани с неръждаема стомана, като част от тях са снабдени с датчици за контрол на температурата.

В стремеж към развитие и производство на висококачествени вина, е създаден модерно оборудван цех за микровинарство с цел производство на лимитирани серии висококласни вина. На разположение на технологичния екип са 50 съда от неръждаема стомана, снабдени със системи за контрол на температурата.

Бутилиращият цех е оборудван с бутилираща линия с капацитет 2500 бутилки на час.

Винарна Свищов произвежда отлични червени и бели вина от сортовете Каберне Совиньон, Каберне Фран, Мерло, Шардоне, Мускат, Траминер и Совиньон Блан. Вината стареят в бъчви от френски дъб, тип Барик, в продължение на 12-18 месеца. В резултат на тази обработка, вината развиват пищно тяло и съчетават по изискан начин меки, чудесно балансирани сладки танини, киселини и дъб.

Описание на таргет аудиторията

Imperium Limited Selection е специална лимитирана серия на Винпром Свищов, която ще бъде представена за пръв път през настоящата 2017 г. Лимитираната серия е най-доброто от реколта 2014 г. и 2015 г., заради което се очаква и засилен интерес към продукта. Вината ще бъдат предлагани в специално подбрани магазини за алкохол, винени ресторанти и вино бар MWAH.

Вината се предпочитат от хора с богата винена култура, специфични вкусови предпочитания и са подходящи в съчетания с леки храни (бялото вино) и с по-тежки храни (червеното вино).

Тип на вината

Сухи, тихи

Описание на продукта (анотация)

Премиум клас, лимитирана серия вино. Най-добрият израз на реколта 2014 г. и 2015 г.

Серията е абсолютно нова, изключителна с това, че напълно се откроява от българското стандартизирано винопроизводство.

Изключителността на виното идва от няколко компонента: богата производствена база, специално ръчно селектиране на гроздето, собствени лозови насаждения, отглеждани върху най-плодородните почви в България – черноземни, отлежаване в американски и френски бъчви и не на последно място – умерено – континентален климат, изразяващ се с прохлада през пролетта, топли лета и студени зими.


Основно задание

Винпром Свищов е сред водещите винарски изби в страната. Наследник на 60-годишна традиция и известна с висококачествените си продукти, оценени както у нас, така и в чужбина. Ексклузивно 2017 година ще бъде представена лимитираната серия Imperium Limited Selection, за която търсим етикет – иновативен, елегантен, обвързан с римската тематика, която е водеща за Винпром Свищов.

Етикетът трябва да бъде запомнящ и открояващ се, като същевременно е естетически издържан, без много цветови гами.

Етикетът трябва ясно да показва, че вината са висок клас и международно признати.

Двата продукта ще бъдат представени през 2017, като идеята е визиите им да не са еднакви, но да става ясно, че производителят е един. Визиите могат да бъдат близки, но не еднакви.

Конкурсът ще бъде достъпен, както за български, така и за чуждестранни дизайнери/художници.

Информация за двата продукта

Бутилка: Bordo Exclusive 750

Тегло: 1 кг.

Обем: 75 cl (cl-сантилитра); 750 мл.

Брой бутилки от вид: 1400 бр.

Начин на затваряне:  естествен корк
Ценова политика

Висок ценови клас.

Детайли по заданието

 • Етикетите ще се ползват върху бутилка Bordo Exclusive 750
 • Начин на затваряне на бутилките – естествен корк (сертификат  IKORK)
 • Етикетът – преден и заден

Предна част на етикетите на двата етикета

 • Наименование на виното
 • Вид/сорт
 • Лого на Винпром

 

Задна част на етикет червено вино

 • Текстово описание на вида вино (кратка анотация):Imperium Limited Selection 2014
  Защитено географско указание, Дунавска равнина

  Лимитирана серия червено вино с неповторим тероар и характер, произведено от сортовете Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc.За изтънчената серия Imperium Limited Selection 2014 е използвано специално ръчно селектирано грозде от лозовите масиви на Винпром Свищов.Неповторимо вино, отлежало във френски дъбови бъчви, с интензивен, тъмно рубинен цвят и блестящ виолетов нюанс. Мощен аромат на черен шоколад, касис и къпина. Плътно тяло, кадифени танини и елегантен, сочен завършек. Атрактивно вино с висок потенциал на стареене.
 • Процентно съдържание на алкохол – 13.50 %
 • Производител: Винпром Свищов АД, уеб сайт: www.svishtov-winery.com
 • Телефон на потребителя: 0631 60 470
 • QR код, който води към сайта и фейсбук страницата на Винпром. Позволен е всякакъв дизайн, който се чете от смартфони и таблети
 • Баркод на продукта
 • На задния етикет има задължителен правоъгълник на бял или светъл фон, където производителя печата партиден/пореден номер при бутилиране и се обозначава количеството (750 мл)
 • Символ за рециклиране
 • Съдържа „сулфити“ с дребен шрифт на дъното на етикета
 • Подписи от: Федерико Ричи и Тихомир Петров – екипа направил виното

 

 

Задна част на етикет бяло вино

 • Текстово описание на вида вино (кратка анотация):Imperium Limited Selection 2015
  Защитено географско указание, Дунавска равнина

  Лимитирана серия бяло вино със завладяващ вкус и запомнящ се характер, произведено от сортовете Chardonnay & Sauvignon Blanc.За изтънченият вкус на Imperium Limited Selection 2015 е използвано специално ръчно селектирано грозде от лозовите масиви на Винпром Свищов.Елегантно вино, отлежало във френски дъбови бъчви с красив, златист цвят с пресни зелени нюанси. Комплексен, сложен и разнообразен аромат с тропически плодове, сладка ванилия, сладки подправки и кайсия. Заоблено, свежо и сочно в устата с хармонично, мощно тяло и дълъг, свеж послевкус.
 • Процентно съдържание на алкохол – 13.50 %
 • Производител: Винпром Свищов АД, уеб сайт: www.svishtov-winery.com
 • Телефон на потребителя: 0631 60 470
 • QR код, който води към сайта и фейсбук страницата на Винпром. Позволен е всякакъв дизайн, който се чете от смартфони и таблети
 • Баркод на продукта
 • На задния етикет има задължителен правоъгълник на бял или светъл фон, където производителя печата партиден/пореден номер при бутилиране и се обозначава количеството (750 мл.)
 • Символ за рециклиране
 • Съдържа „сулфити“ с дребен шрифт на дъното на етикета
 • Подписи от: Федерико Ричи и Тихомир Петров
Категории Агро, Компании, ЦивилизацияЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *