ГЕРБ внесе законопроекта за мажоритарния вот

ГЕРБ внесе законопроекта за мажоритарния вот

 

„Предлагаме гласът на българите в чужбина да се отнесе към тяхното последно постоянно местоживеене. Тоест по последния постоянен адрес. За да се облекчи гласуването в чужбина, разчитаме на модерните способи за гласуване – електронно дистанционно гласуване или електронно машинно гласуване, за да може да се отговори на множеството листи, които ще има в тези 240 избирателни района“

Това каза на брифинг в парламента Данаил Кирилов от ГЕРБ по повод необходимото райониране заради предложеното мажоритарно гласуване, предаде Агенция „Фокус“.

„По отношение на субсидията сме предвидили намаление до 1 лв. – така, както беше поставен въпросът, и така, както мнозинството от българските граждани подкрепи и изрази волята си по този въпрос“, добави той.

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов допълни, че по този начин изпълняват волята на суверена. „Над 2,5 млн. български граждани гласуваха на референдума, който се проведе в края на 2016 г. заедно с президентските избори.

„Нека да заявим категорично трябва ли да бъдем искрени към българския работодател – това е българският избирател. Ние от ПГ на ГЕРБ се съобразяваме с тези над 2,5 млн. български граждани. Законопроектът беше внесен в края на 43-ото НС, по стечение на обстоятелствата той не получи необходимата парламентарна подкрепа и затова беше бламиран. Сега внасяме този законопроект, надяваме се, че ще имаме съпричастност от различни парламентарни групи, които в различни периоди по време на подготовката и провеждането на референдума заявяваха принципната си позиция, че го подкрепят“, каза още Цветан Цветанов.

Той уточни, че следващият законопроект, който ГЕРБ ще внесе, е Законът за концесиите, за който Европейската комисия ни готви наказателна процедура, тъй като върху закона бе наложено вето от президента Румен Радев. Днес и утре Законът за концесиите ще бъде обсъден с Патриотите, а след това внесен в парламента.

 

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *