Патриотите искали Цветанов за вътрешен министър

Патриотите искали Цветанов за вътрешен министър

Зам.-председателят на ГЕРБ обеща да има полицай във всяко населено място

 

Патриотите предлагали заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов за вътрешен министър, сподели самият той по бТВ.

„Имахме един много интересен разговор с г-н Борисов, като си говорихме по тази тема, когато имаше предложение на Патриотите аз да бъде вътрешен министър”, разказа Цветанов.

По думите му двамата дискутирали въпроса как ще се работи в парламент с 80 депутати от БСП и 26 от ДПС и как ПГ на ГЕРБ (председателствана от Цветанов) трябва да продължи да бъде сплотена и да намира успешно подкрепа за своите инициативи от другите партии.

Така от „тази голяма резервна скамейка” бил изваден ген. Валентин Радев.
„Смятам, че заедно с политическия състав в МВР ще можем да изпълним предизборните си обещания със срокове и ангажименти“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

Според него новият министър на вътрешните работи Валентин Радев ще се справи добре със задачата. Цветанов изтъкна, че Радев е участвал във Вътрешната комисия в 43-ото Народно събрание и има съответните познания.

По думите му Валентин Радев ще изпълни предизборната платформа за сектор сигурност и заедно с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще намери съответната координация, за да може да се изпълнят всички задачи.

Цветанов уточни, че до решението Валентин Радев да стане министър на вътрешните работи се е стигнало в обсъжданията по персоналния състав на кабинета.

„Ще има полицаи във всяко населено място и те ще бъдат осигурени с необходимия лимит, за да могат да правят обходи“, обяви Цветанов. Той точни, че в момента трябва да има много тясна дейност с частната охранителна дейност.

Цветанов посочи, че се нуждаем от нов Закон за частната охранителна дейност. „Този капацитет също може да бъде използван“, коментира още депутатът от ГЕРБ.
Цветанов поясни, че по всяка вероятност самият той ще стане председател на Вътрешната комисия в Народното събрание.

Цветан Цветанов поясни, че в управленската програма има много акценти, които дават възможност за подобряване на системата в МВР. Той обясни, че в нея е предвидено да се възстановят 2000 полицаи, а общият капацитет на полицаите, които ще могат да правят процесуално-следствени действия, ще нарасне на 8000.

„Желаещи за кандидатстване има, въпросът е да се направи най-добрата селекция“, каза Цветан Цветанов. Според него, за да може да бъде ефективна една система, тя трябва да бъде финансово обезпечена.

Снимка Би Ти Ви

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *