Каракачанов иска връщане на наборната военната служба

Каракачанов иска връщане на наборната военната служба

Новият военен министър се позова на управленската програма, подписана с ГЕРБ

 

Новият военен министър Красимир Каракачанов обяви, че остава привърженик на наборната военна служба.  Той се позова на управленската програма, подписана от ГЕРБ и Обединените патриоти, :

„В програмата за управление на правителството, което е ръководено от г-н Борисов, е записано: военно обучение в училищата, доброволната служба и разработване на проектите, свързани с наборната военна служба. Аз съм привърженик на наборната военна служба поради простата причина, не си сменям убежденията, необходимо е българската младеж да бъде подготвена и възпитана в един дух на патриотизъм и на готовност да си защитава отечеството“, заяви Каракачанов.

В управленската програма на ГЕРБ и Обединените патриоти не се посочва нищо за наборната служба. В раздел VII, т.5 от нея е записано единствено, че ще се работи за въвеждане на военно обучение в училище и разширяване на възможностите за доброволна военна служба. В нея не се посочва развиването на проекти, „свързани с наборната военна служба“.

Каракачанов заяви, че не се притеснява от „скептици“ по темата. „Аз съм от оптимистите, защото в края на краищата не са важни тези, които са скептични. Важни са тези, които вярват и вървят заедно с нас, за да постигнем онази българска армия, която е в сърцата и мечтите на българския народ. Една армия, която ще бъде в състояние реално да защитава териториалната цялост, суверенитета и независимостта на България“, обясни пред Нова тв министърът.

 „Връщането на наборната служба е неизбежно, защото в страни като Франция, които имат много по-голяма традиция в професионалната армия, и двамата президенти, които се явяват на балотаж, говорят за връщането на наборната военна служба“, каза той и поясни, че в други държави е възстановена наборната служба, а в някои срокът ѝ е удължен. Той отново се позова на управленската програма, като обясни, че „ще се мисли за връщането на наборната военна служба“.

Той смята, че старите поделения не са разрушени, но са в лошо състояние. Той обясни, че няма успешна държава, която не поддържа собствени въоръжени сили и „армията не е на нивото, на което трябва да бъде“.

Той заяви, че не е оптимист по отношение на нелегалната имиграция, защото смята, че ЕС все още няма изработена единна позиция. „Тя се изработва в момента, но още не е оповестена. Затова смятам, че Българската армия има своята част и задължение от решаването на проблема с нелегалната имиграция и към момента на българската граница има български военнослужещи, които охраняват наред с колегите си от Гранична полиция“, обясни Каракачанов.

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Каракачанов иска връщане на наборната военната служба”

  1. Предателите и Продажниците, в момента управляващи , нямат право да правят пушечно месо от мъжете и момчетата на България. Мафиотите и убийците нямат право на армия, която да защитава БАРДАКА, НАРЕЧЕН ИНСТИТУЦИЯ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *