Весела Караиванова застава начело на НОИ

Весела Караиванова застава начело на НОИ

Досегашният управител Бисер Петков от вчера е министър на труда и социалната политика

 

Весела Караиванова-Начева поема управлението на Националния осигурителен институт, съобщиха от институцията. Досегашният управител – Бисер Петков, от вчера е министър на труда и социалната политика. Досега Караиванова бе подуправител на НОИ и ще изпълнява функциите на управител до избора на титуляр.

Весела Караиванова е от Момчилград. Има магистърска степен по счетоводство от УНСС (1988 г.). Започва работа в данъчната дирекция в Пловдив, след което се прехвърля в данъчното в Карлово, където е данъчен инспектор. Връща се в Пловдив като главен данъчен инспектор.

От 2000 г. ръководи „Ревизии“ и е главен данъчен инспектор в Главна данъчна дирекция на София, данъчна служба – „Лозенец“. Избрана е за депутат през 2004 г. и в 39-ото Народно събрание е член на комисиите по бюджет и по земеделие.

Подуправител е на НОИ от 2005 г. След изтичането на 4-годишния ? мандат е преизбирана два пъти – през 2009 и 2016 г. От 2011 г. до 20.06.2016 г. е временно изпълняващ длъжността директор на фонд „Гарантирани вземания на работниците и служителите“.

От юни 2010 г. е член на Управителния съвет на „Държавен фонд за гарантиране устойчивост на държавната пенсионна система“. Член е на работна група по изготвяне на проект на Национална здравна стратегия 2007-2013 г., както и на консултативния съвет на Национална агенция за приходите.

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *