Нинова: Гергов настояваше за коалиция с ГЕРБ

Нинова: Гергов настояваше за коалиция с ГЕРБ

Румен Овчаров също твърди, че бизнесменът от Пловдив е работил в група с Борисов и Пеевски

 

Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че в момента има атаки срещу нея, защото отказала партията ѝ да участва в широка коалиция с ГЕРБ. За това по думите й настоявала група, в която бил и бизнесменът Георги Гергов.

„Георги Гергов беше на мнение, че трябва да направим коалиция с ГЕРБ и аз да стана председател на Народното събрание. Каза ми, че ако отново останем опозиция, може да загинем като партия. Когато обаче лявото и дясното се слеят се получава политическото статукво“, каза Нинова пред днес пред бТВ. Изказването ѝ беше сходно с това на Румен Овчаров, който в края на миналата седмица обяви, че Гергов работи в група заедно с Бойко Борисов и Делян Пеевски. Включването му във въпросната група било, за да се „укротява БСП“.

Според Нинова има още една причина за нападките към нея и БСП, а тя е започналата от нея промяна в партията. Тя заяви, че досега „5-6 души са държали всички делегати “ по време на избора на нов председател на левицата, но вече не е така. Освен това въвеждането на лимит от три мандата за народен представител е причинило голяма съпротива вътре в партията.

Вчера Георги Гергов обясни за организираната от него среща между главния прокурор Сотир Цацаров и бизнесмена Сашо Дончев, че подобни разговори е имал с много други хора. Той обвини Нинова, че също е имала тайни срещи при него и добави, че и чесе е видяла с Цацаров, но тази информация не била разпространена.

„Била съм в ЦУМ в офиса на Гергов, за да се видя с Мая Манолова и Слави Трифонов. С омбудсмана говорихме за кандидатурите за президент, а с Трифонов – за проведения от него референдум. Със Сотир Цацаров се срещнахме в приемното му време и при първоначално записана среща. Обсъдихме европейския доклад за наблюдение и промените в Наказателно-процесуалния кодекс“, каза Нинова и добави, че не е била при главния прокурор, за да иска услуги или да си говорят за бизнес.

Тя каза още, че е обидена от думите на Гергов, че в момента Изпълнителното бюро на БСП е съставено от третия ешелон на партията. „Нима Стефан Данаилов, Валери Жаблянов и журналистът Сашо Симов са трети ешелон“, попита Нинова.

 

 

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *