Спас Русев отново се провали в схемата с БТК

Нов опит

Спас Русев отново се провали в схемата с БТК

Почивните дни са използвани от лагера на Велчев и Русев да прокарат през СГС решение, с което да се настанят в дружеството собственик на телекома

 

Лагерът на Спас Русев, Милен Велчев и руската банка ВТБ претърпя нов провал в опита си да овладее контрола над „Вива Телеком България“. Това е дружеството пряк собственик на Българската телекомуникационна компания (БТК). „Вива Телеком България“ е ключово дружество по веригата собственост на БТК и управлението му вече 8 месеца е обект на опити за превземане от лагера на Спас Русев и Милен Велчев. Те искат смяна на управителите, промени на седалището му и куп други изменения.

В последния месец стратегията на дуета е да разпръсква исканията си за промени по партидата на „Вива Телеком България“ в отделни заявления. Целта на упражнението е, че дори да има отказ от Агенцията по вписванията, както се случва най-често, този отказ може да бъде обжалван в съда и при положителна развръзка вписването да бъде прокарано.

И стратегията е била близо успех. В последния работен ден преди дългата ваканция съдията от Софийски градски съд (СГС) Мария Вранеску се произнася в полза на Русев и Велчев в оспорването им на няколко отказа от АП за вписване на нови управители във „Вива Телеком България“. Веднъж видели положителния резултат адвокатите на Велчев и Русев веднага инициират пред ТР опит за вписване на промените. За зла участ обаче, може би в бързината за вземане на правилното решение, съдия Вранеску е допуснала фактическа грешка в решението си. Общо взето в него е сгрешено почти всичко, което е можело да бъде сгрешено. Оказва се, че съдът е издал решение, а не определение, и че то не може бъде обжалвано пред апелативен съд.

Още във вторник съдия Вранеску поправя пропуските си. Всичко това обаче е напразно, защото АП вече е издала отказ от публикуване на промени по партидата на „Вива Телеком България“. А освен това по искане на люксмебургската компания „ЛИК телеком“, контролирана от руснака Дмитрий Косарев, който оспорва всички действия на Русев, Велчев и ВТБ, друг състав на СГС спира заявените за вписвани промени по партидата.

Категории Общество, ПариЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Спас Русев отново се провали в схемата с БТК”

  1. Знаех си кой е написал статията, учудващо от къде разполага с тая информация, и винаги информацията е в ощърб на ЛЕВСКИ и БАТКОВ, ПЕЕВСКИ и т.н. СЕГА Е РУСЕВ!!! Е ти който не си се събличал по физическо, иди стани прислуга на ГАнчо от Микре и спри да се занимаваш с Левски! Насила ни ги натрисат ама няма нужда постоянно да всяваш смут в сините редици с твоите измислени статии!!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *