Георги Гергов: Мен ме предаде Корнелия Нинова

ЦУМ гейт

Георги Гергов: Мен ме предаде Корнелия Нинова

Сашо Дончев носел „папка с три желания“ до главния прокурор, твърди бизнесменът от БСП

 

„Цялата история е необяснима за мен. Това е политически ход. Някой търси дивиденти и някой трябва да плати сметката. Аз бях най-малко виновен, но пострадах най-много.“ Това каза Георги Гергов, който коментира скандала „ЦУМ гейт“ по бТВ.

„Аз не мога да бъда жертва. Тук съм да кажа цялата истина. Пил съм кафе, не за да правя политически ходове, а сега се опитват да ми съсипят бизнеса и да ми се качват по главата. Сашо Дончев обиколи всички медии, а Сотир Цацаров веднага заяви, че няма нищо вярно в твърденията на Дончев.

Цацаров не е искал среща с Дончев. Дончев я поиска.

„Защо Цацаров да иска среща със Сашо Дончев? Не може да носиш папката вътре в джоба си и да казваш обратното, че ти не си искал тази среща, че той те е заплашвал”, каза Гергов.

По думите му въпросната папка е съдържала „три желания” на Сашо Дончев към главния прокурор Сотир Цацаров.

„За листовете – Цацаров му отговори, че това е частен случай и че не може да помогне по тази тема. И толкоз. Разговорът беше съвсем нормален, човешки. Недоумявам този ход на Сашо Дончев”, допълни Гергов.

„В папката не съм видял какво има, бяха три листа. Цацаров ги взе, погледна ги, каза, че това е частен случай и ги прибра в джоба си”, поясни Гергов.

„Интерес и желание за тази среща имаше Сашо Дончев и аз я направих, за което много съжалявам и повече никога няма да си слагам главата на такъв обстрел за някой си”, категоричен е Гергов.

Разговорът беше много човешки и нормален. Аз се изненадах от твърденията на Дончев. Сотир Цацаров никога не е заплашвал Сашо. Няма такова нещо, няма никакви изрази и намеци. Цялата работа излезе 30 дни след срещата. Аз се опитах да направя нещо добро, но излязох виновен. Аз се опитах да бъда любезен домакин. Цялата тази история се изсипва върху главите на главния прокурор и Бойко Борисов. Това е политическа поръчка, категоричен беше Гергов.

Сблъсъкът между Лозан Панов и Сотир Цацаров е ясен на цялото общество. Нямам нищо общо с техните караници. Аз със Сотир съм добър познат и много съжалявам, че организирах тази среща. Не мога да разбера защо Сашо Дончев участва в тези схеми и не си скъса опашката на гущер? Лозан Панов също е ходил по офиси да пие кафе. Мен ме вкараха в тази центрофуга.

„Никога не съм печелил обществена поръчка. Печелил съм винаги като подизпълнител. Никога не съм влизал в следствие, не съм влизал в съд, не ми е завеждано дело, а сега се опитват да ме пуснат на шейната. Не съм търсил помощ от Сотир Цацаров. Не го гледайте, че е мил по телевизията. Той е серт човек. Честен и почтен. Затова го харесва и Бойко Борисов, разкри Гергов. Мен ме предаде Корнелия Нинова. Аз й го казах това.

С нея няма какво да се разбирам. Това е нейно решение. Тя оряза клоните на едно 100-годишно дърво. Изчисти всички знаещи и можещи. На мен ми каза: Трябва да си подадеш оставката. Аз й отговорих: Майната ти. Румен Овчаров и Корнелия Нинова ще ми говорят за паралелна държава и мафия! Да внимават, защото предупредих, че ще се отвори кутията със скелети. Това означава да се извадят икономическите сделки. На тия двамата единствената чиста сделка е за пловдивския панаир. Маските ще паднат скоро. Нинова да отговори на въпросите за „Булгартабак“. Това не са заплахи. Аз с предатели не се занимавам. Тя колко тайни срещи е правила при мен? Тя също е ходила при Сотир Цацаров, но не знам какво е говорила. Това са клюкарски истории, категоричен беше той.

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *