Нападателите в македонския парламент били изнасилвачи и убийци

Нападателите в македонския парламент били изнасилвачи и убийци

От ВМРО-ДПМНЕ обвиняват Социалдемократическия съюз в опит за държавен преврат

 

Нападателите в македонския парламент, които на 27 април пребиха депутати и журналисти, са съдени за убийства, изнасилвания и наркотици, обявиха от Социалдемократическия съюз на Македония.

Сред първите, нахлули в Събранието, е и Йордан Миялков, син на Сашо Миялков – дългогодишен шеф на македонското контраразузнаване и братовчед на премиера Никола Груевски, твърдят социалдемократите.

Проучване на партията разкрива, че в нощта на нападението в парламента са били и служител на Агенцията за разузнаване, който е обвинен за фалшифициране на лични документи; чиновници от местната администрация и от държавни агенции; подполковник от македонската армия; шефът на „Водопровод и канализация“ – Скопие.

0000-македония

Снимките са разпространениа от пресслужбата на СДСМ

 

Нападателят, който рани лидера на социалдемократите Зоран Заев, се казва Димче Христоски – Жабата, от Прилеп. Той е осъден за двойно убийство, една от неговите жертви е дете, твърди депутатът от СДСМ Дамян Манчевски.

Манчевски добави, че депутатът Мухамед Зекири е нападнат от престъпник, който три пъти е лежал в затвора.

Всички до един, са познати на депутатите от ВМРО – ДПМНЕ. Всички, до един са част от партийните структури на ВМРО-ДПМНЕ, твърдят от СДСМ.

В Събранието бяха пратени тежки престъпници и убийци, за да извършат опит за убийство. Става дума за организиран сценарий на разпадащия се режим, коментира Дамян Манчевски.

Димитър Пецов от Струмица е единият от нападателите на депутата Радмила Шекеринска, твърдят от СДСМ.

Същевременно водената от Никола Груевски ВМРО-ДПМНЕ, която управляваше страната през последните 10 години, обвини „престъпника Заев“, че е наредил да се стреля в македонския парламент.

„Заев издаваше заповеди да се стреля по македонския народ, народ, който брани държавните и националните си интереси. Ето затова трябва да отговаря престъпникът Заев“, пише в позиция на ВМРО-ДПМНЕ, изпратена до медиите днес.

Криминогенният Социалдемократически съюз извърши опит за държавен преврат чрез погазване на Конституцията, законите и правилника за работа на Събранието на Република Македония. Социалдемократическият съюз погази демокрацията с опита нелегално да провъзгласи Талат Джафери за председател на парламента. Социалдемократическият съюз трябва да отговаря, защото политическото насилие, което извърши, доведе и до физическо насилие, заявиха от партията на Никола Груевски.

 

 

Категории Общество, ПланетаЕтикети , , , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *