Миков: Раздаваха се министерски постове преди изборите

Миков: Раздаваха се министерски постове преди изборите

Въпросът е каква сделка е направена, за да влезе Гергов в ИБ на БСП, коментира бившият лидер на социалистите тайни от партийната кухня

 

Големият въпрос – основателно или не Георги Гергов е изваден от Изпълнителното бюро на БСП, се предхожда от един друг въпрос – каква сделка беше направена, за да влезе той в Изпълнителното бюро.

Сделката е ясна – обещания, коментира бившият лидер на БСП Михаил Миков по БНР. Формирането на ръководството на партията със сделки, а не на принципна основа очевидно днес предизвикват трусове при разместването и разплитането.

„Абсолютен прецедент е, че БСП има само един зам.-председател в нарушение на устава. Партията функционира така година след Конгреса, защото ангажиментите и сделките не са били оформени и очевидно е трябвало по-дълъг период, за да се стигне до сегашния момент, когато се намира повод тези сделки да не се изпълнят“, каза Миков.

Той добави, че не очаква още оставки в Изпълнителното бюро, защото конструкцията на взаимно крепене е в основата на функционирането на ръководството. „Възможно е една голяма част от членовете на Изпълнителното бюро, които са народни представители, по предложение на председателя да бъдат извадени, така и други сделки и отношения да бъдат разтурени“, посочи Михаил Миков.

По думите му, засега фактите показват, че сделките са за обещавани постове: „Раздаваха се министерски постове преди изборите. Чудо беше. Сега това няма значение, защото резултатите от изборите показват, че е било твърде прибързано това разпределение“.

 

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *