Валери Симеонов: Посланикът на Турция да бъде отзован

Валери Симеонов: Посланикът на Турция да бъде отзован

Съпредседателят на Патриотите настоя да бъде отзован и посланикът на България в Турция Надежда Нейнски

 

Посланикът на Турция в България да бъде отстранен – за това призова съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов по Нова тв.

Причината е, че според него Сюлейман Гьокче се меси във вътрешните работи на страната. Симеонов настоя също да бъде отзован посланика на България в Турция Надежда Нейнски. Тя е отказала коментар по случая.

„Сюлейман Гьокче обикаляше с Лютви Местан, когато трябваше да се създадат структури на новата партия. Той участваше пряко и косвено в предизборната кампания”, коментира Валери Симеонов.

„Какво означава да не се съобразяваме. Да се откажем от собствения си суверенитет и независимост? Да приемем, че сме едва ли не бъдещата провинция на Турция? Това ли означава да се съобразяваме с нашия съсед? Мястото на България е тук и по никакъв начин не трябва да се огъваме”, каза Симеонов.

„Все още не сме подписали коалиционното споразумение. За стратегическите приоритети в програмата сме се разбрали. Сега приключваме с политическото споразумение, което ще бъде като Библията за бъдещето на тези политически формации”, добави Валери Симеонов.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *