Президентът отказа коментар по казуса „Цацаров – Дончев – Гергов“

Президентът отказа коментар по казуса „Цацаров – Дончев – Гергов“

Единствената навременна и адекватна реакция дотук е на госпожа Корнелия Нинова, коментира Лозан Панов

 

Не мога да бъда арбитър в ситуация, в която дори фактите са противоречиви, коментира президентът Румен Радев по повод на скандала със срещата между главния прокурор Сотир Цацаров и издателя на „Сега“ и собственик на „Овергаз“ Сашо Дончев в офиса на бизсмена Георги Гергов. Той допълни, че главният прокурор представлява независима институция и ако има възможност да разговарям с Цацаров, ще бъдат обсъдени тези въпроси.

Така президентът отговори на писмото на Съюза на издателите по този казус. Той потвърди, че е получил писмо от съюза заради тревожни провокации към независим медиен издател, но коментира, че на ден получава десетки такива писма, а графикът му в момента бил запълнен.

„Каките спряха да си говорят, но за сметка на това батковците и братковците започнаха да се срещат,“ коментира председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов по казуса „Цацаров – Дончев – Гергов“. Панов е сред шестимата членове на Висшия съдебен съвет (ВСС), които вчера поискаха пленумът на съвета да направи проверка на случая този четвъртък.

Преди заседанието на съдийската колегия днес председателят на ВКС обясни пред журналисти мотивите си да се подпише под искането, съобщи сайтът defacto.bg.

„Има няколко безспорни факта. Първият е, че има среща между двама бизнесмени и главния прокурор. Вторият – инициативата е на единия бизнесмен в неговия офис. Трети факт – случва се в момент, когато се провеждат избори – седмица преди края на кампанията, а единият бизнесмен инициатор е член на изпълнително бюро на политическа партия. Спорните обстоятелства и факти са кой какво е говорил, за какво са си приказвали, кой как е възприел думите на единия, втория, третия. Тази тема трябва да бъде анализирана и коментирана във ВСС, затова съм подписал искането. Единствената навременна и адекватна реакция дотук е на госпожа Корнелия Нинова, която поиска оставка и тя вече е факт. Но оставката е политически акт, трябва да има действие и от ВСС, мълчанието на агнетата не трябва да се случва,“ каза Лозан Панов.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *