Бойни кораби на САЩ се придвижват към Корейския полуостров

Бойни кораби на САЩ се придвижват към Корейския полуостров

Това е американският отговор заради ракетните изпитания на Северна Корея

 

Ударната група на американския самолетоносач „Карл Винсън“ до дни ще пристигне в района на Корейския полуостров. Това заяви в Австралия вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс, цитиран от „Франс прес”.

Придвижването на американските бойни кораби идва на фона на напрегнатите отношения със Северна Корея и нейните ракетни изпитания, които нарушават резолюция на ООН.

„Нашето очакване е, че те ще бъдат на позиция в Японско море в рамките на дни, преди края на този месец“, обясни Пенс пред репортери в Сидни.

Американски изтребител падна в морето при опит за кацане на самолетоносача „Карл Винсън“ южно от Филипините, предаде АП, като се позова на Седми американски флот.

Пилотът е катапултирал и е бил спасен невредим.

Изтребителят Ф/А-18Е е извършвал рутинен полет при транзитно преминаване на самолетоносача през море Сулавеси. Инцидентът се разследва.

Северна Корея е „ядрена държава, способна да противодейства на Съединените щати“, заяви днес представителят на Министерството на външните работи в интервю за местен вестник.

Пред медията той подчертава и че „на тотална война КНДР ще отговори с тотална война, на ядрена – с ядрени удари“ и предаде, че „непобедимата революционна армия на КНДР следи внимателно всяка маневра на САЩ и е готова да реагира незабавно на всяка една провокация“.

Представителят на Външното министерство оправи критики и към отказа на Щатите да се откажат от изпращането край Корейския полуостров на авионосеца „Карл Винсън“.

Категории Общество, ПланетаЕтикети , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *