Кабинет на 4 май след края на „ретроградния Меркурий“

Кабинет на 4 май след края на „ретроградния Меркурий“

 

„Утре ще имаме първия чернови вариант на коалиционното споразумение. Обсъдихме структурата на документа, начина за вземане на решения. Нямаме разминавания в темите, които коментирахме.“

Така лаконично се изрази депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, след преговорите между ГЕРБ и Обединените патриоти за съставяне на кабинет, продължили часове.

Представители на двете партии не казаха нищо освен че коалиционното споразумение вече е написано на чернова и има структура на Министерски съвет.

В понеделник коалиционното споразумение се очаква да е факт. След него започват разговорите за министри.

Лидерът на Атака Волен Сидеров добави, че по време на преговорите има много добро „съглашателство“. В разговорите участваха всички лидери на Обединени патриоти – Волен Сидеров, Красимир Каракачанов и Валери Симеонов, както и депутатите Делян Добрев и Владислав Горанов от ГЕРБ.

В кулоарите на парламента усилено се говори, че докато не мине Ретроградният Меркурий, какъвто има в момента, няма да се гласува правителство на страната заради суеверието на бившия и бъдещ премиер Бойко Борисов.

А това ще се случи на 4 май, както неведнъж каза и зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Точно тогава свършва влиянието на Ретроградният Меркурий.

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *