В. Симеонов: Ако се наложи, ще стана и министър на енергетиката

В. Симеонов: Ако се наложи, ще стана и министър на енергетиката

Осъдих Бареков и „Уикенд“, следващият скалп ще е на Слави Трифонов, закани се политикът

 

„Журналистическото разследване не е за всеки. Това е някакво оклеветяване. В бизнеса на Валери Симеонов има над 300 души, които работят. Хотелът ми е почти празен и така е от миналата година. И от тук започват лъжите. Два месеца идваха по 12 човека от различни поделения. Нямам договор с министерствата. Цените са 70лв. на стая за петък и събота. През седмицата са 30 лв на легло. В тези 30 лв. има три пъти хранене, суха храна, безплатен интернет, СПА център, фитнес зала, зала за бокс, зала за тенис, плувен басейн с олимпийски размери и всички други екстри на един хотел.“

Това каза съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов пред бТВ.

„В Шоуто на Слави имаше един друг елемент. Имаше няколко интервюта на хора със замазани лица, които лъжеха. Всяка година регистрирам в декларациите си, че съм съдружник. Аз не трябва да съм в управлението и това съм го ликвидирал още в края на 2014 година. Аз съм съдружник, подчертавам, не управлявам. Никой не може да ме упрекне в укриване на данъци, плащам си всичко“.

Снощи в „Шоуто на Слави“ бе показан материал, в който се твърди, че в хотел на Симеонов в Малко Търново спят военни, които са командировани да охраняват границата, като лайтмотивът бе, че това е конфликт на интереси, защото държавата плаща тези разходи. Симеонов твърди, че няма договор с МО или МВР, а всяко поделение си проучва легловата база и избира къде да си прати служещите. За да има конфликт на интереси, той трябвало да участва в управлението на фирмата, а той е само съдружник в СКАТ ООД.

„Осъдих Бареков в ТВ7 през 2015 г. за клевета, осъдих „Уикенд“ заради същата глупост. Следващият скалп, който ще закача на стената, вероятно ще бъде на Слави Трифонов. Появява се някакъв, успешен или неуспешен, водещ и започва да вади подобни лъжи. Хората са различни. Не слагайте политиците под общ знаменател. Парламентът трябва да бъде уважаван – добър или лош“, коментира Симеонов.

„Няма ли да ме поздравите, че спряхме ДОСТ да влезе в парламента? ДОСТ приключи!“, констатира съпредседателят на ОП.

Запитан за преговорите относно съставяне на правителство, той отговори: „Не мога да кажа дали ще бъда министър. Не сме коментирали до момента кой какъв пост ще заеме. Всеки ден ми се задава този въпрос. Какво? Да ви излъжа ли? Математически като се пресметне, 4 позиции трябва да са наши. За момента е важно, че съгласувахме програмата и сега ще работим върху коалиционното споразумение и после ще говорим за министри. Не ми е детска мечта да стана министър, но ако се наложи, ще поема тази отговорност. Колкото до слуховете дали ще стана министър на енергетиката, дали бих поискал – по-скоро не, а дали ще стана, ако се наложи – да“

Категории Общество, ПолитикаЕтикети , , , , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *