Пхенян: Във всеки момент може да избухне термоядрена война

Пхенян: Във всеки момент може да избухне термоядрена война

 

Във всеки момент на Корейския полуостров може да избухне термоядрена война заради американската намеса в региона, твърди посланикът на Северна Корея в ООН Ким Ин Рьонг, цитиран от ТАСС.

По думите на представителя на Пхенян САЩ прилагат подобна на гангстерска логика, че намесата срещу суверенни държави е решителна, справедлива и пропорционална.

„Съединените щати вкарат в Корейския полуостров, най-горещата точка в света, огромни стратегически ядрени съоръжения, застрашавайки мира и сигурността на полуострова и довеждайки ситуацията до ръба на война“, каза Рьонг.

„Това създаде ситуация, в която термоядрена война може да избухне във всеки момент на полуострова, и поставя сериозна заплаха за световните мир и сигурност, да не говорим за тези в Североизточна Азия“, категоричен бе севернокорейският дипломат.

Въпреки опитът за международен натиск Пхенян заяви, че ще продължи с ядрените си опити. При посещението си в Южна Корея американският вицепрезидент Майк Пенс предупреди режима на Ким Чен Ун, че „ерата на стратегическо търпение е приключила“.

Категории Общество, ПланетаЕтикети , , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *