Димитър Главчев или Данаил Кирилов оглавяват парламента

Димитър Главчев или Данаил Кирилов оглавяват парламента

 

Парламентарната група на ГЕРБ ще се събере днес на заседание преди първия работен ден на 44-то Народно събрание.

На заседанието се очаква да бъде взето решение кой ще заеме председателския пост в новия парламент, като спряганите имена са на Димитър Главчев и Данаил Кирилов.

Очаква се също така да продължат преговорите с коалиция „Обединени патриоти – НФСБ, АТАКА и ВМРО“. До момента е постигнато съгласие по част от бъдещите политики. Една от тях е минималната пенсия да се увеличи до 200 лв.

Очаква се да започне и обсъждането на министри за бъдещия кабинет, който по всяка вероятност ще бъде формиран в началото на май.

Димитър Главчев е роден на 15 август 1963 г. в София. Завършил е УНСС със специалност „икономист-счетоводител“. Магистър по международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство. Дипломиран експерт-счетоводител и регистиран одитор.

Член на Парламентарната група на ГЕРБ в 41 Народно събрание от 2009 година. Заместник-председател на Парламентарната група на ГЕРБ, заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси. Заместник-председател на Парламентарната група на ПП ГЕРБ в 42-то Народно събрание. Член на Парламентарната група на ПП ГЕРБ и Заместник – председател на 43 НС.

Данаил Кирилов е роден е на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Завършил е право в СУ „Св. Климент Охридски”. Между 2003 и 2009 г. е бил общински съветник в София. Областен управител на София е от август 2009 до май 2013 г. В 43-тото НС е депутат от ГЕРБ и председател на комисията по правни въпроси.

Бившият председател и депутат от ГЕРБ Цецка Цачева не влезе в Народното събрание. Владислав Николов е кандидатът, който измести чрез преференция Цецка Цачева.

„Мисля, че като са дали толкова хора глас за теб, не можеш да ги предадеш, а и като са толкова много тези хора, не мисля, че някой ще го направи“, коментира в края на март Николов пред Нова тв.

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *