Първите резултати от Турция са в полза на Ердоган: 63% „Да“ срещу 36% „Не“

Първите резултати от Турция са в полза на Ердоган: 63% „Да“ срещу 36% „Не“

Приключи гласуването за конституционния референдум в Турция, 25% от урните показват критична разлика във вота, предаде кореспондентът на БГНЕС.
Изборният процес в 32 провинции в източната част на страната завърши в 16 ч., а час по-късно и в западната, започна преброяването на гласовете. Първите 18% от обработените секции показаха, че 64,3% подкрепят пакета от 18 поправки в конституцията, 35,7% са гласували с „Не“.
Избирателите днес отидоха до 167 140 изборни секции, но и след финала на гласуването пред тях още се тълпят хора, които очакват решенията на председателите на комисиите. Затвориха и секциите, разположени по границите.
В 120 представителства на Турция в 57 държави по света гражданите можеха да пуснат вота си от 27 март до 9 април, а изборните книжа бяха доставени в Анкара със самолети и дипломатически куриери. Гласовете от чужбина ще се преброяват заедно с тези от страната. Висшият изборен съвет наложи забрана за огласяване на резултатите до 21 ч.
Предвижданите изменения в конституцията ще дадат изключителна власт в ръцете на държавния глава. Поправките, които са осемнайсет на брой, но засягат още редица членове в конституцията и така стават повече от петдесет бяха обсъдени в меджлиса и приети с гласовете на депутатите от управляващата

Категории ОбществоЕтикети , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “Първите резултати от Турция са в полза на Ердоган: 63% „Да“ срещу 36% „Не“”

  1. Кой въобще се е съмнявал, че Ердоган няма да направи султанат. Той в продължение на години си изработи не само стратегията, но и действията му показаха това. Освен това ,като гледате турски филми, да бяхте поразсъждавали над различни епизоди във „Времето лети“, най- добре там показаха в няколко серии ,как ги измъчват и как изчезват и то през 70-те години. Нека спрем в БГ популизма, Той само манипулира българина. Във всички държави под една или друга форма имаше различни революции, преврати, САЩ=НАТО унищожаваше хора и сгради. Стига вече ппулизъм. Това чака света , а България я чакат същите времена като през 1393-1396 година. И тогава идиотите царе и боляри са се надявали на запада, но вместо това са паднали. Днес е същото, който не е разбрал – негова работа . Естествено е след толкова унищожение в собствената му страна днес Ердоган да е султана. Валко , но факт, Докато тук ръкопляскаха на гейове и началници

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *