Русия отхвърля дистанционното разследване на инцидента в Сирия

Русия отхвърля дистанционното разследване на инцидента в Сирия

Всичко се тегли от интернет и се наглася към по-рано формулирани изводи, заяви дипломатът

 

Москва не приема дистанционните методи в работата на мисията на ОЗХО за разследване на инцидента с предполагаемото използване на химическо оръжие в сирийския град Хан Шейхун.

Това заяви руският зам.-министър на външните работи Сергей Рябков пред ТАСС. „Смятаме, че изводите на мисията по установяването на фактите в Сирия са политически мотивирани, пристрастни и най-малко изискващи уточнения.

Не ни устройва „дистанционният метод“ за събирането на информация, когато всичко се тегли от интернет, дистанционно се разпитват уж свидетели на едни или други събития. Всичко това се наглася към по-рано формулирани изводи“, заяви дипломатът.

„Желаем по-безпристрастно разследване с отиване на място, като в състава на мисията трябва да влязат представители на онези страни, които могат обективно да преценят ситуацията, а не да се ръководят от постановките, които са им диктувани от правителствата. Смятаме, че постоянните страни-членки на Съвета за сигурност на ООН, а също други държави като Иран, Бразилия, Индия трябва да участват в тази мисия. Ще настояваме на това“, изтъкна още Сергей Рябков.

Категории Общество, ПланетаЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *