БАТ купува марките и дистрибуцията на „Булгартабак“

БАТ купува марките и дистрибуцията на „Булгартабак“

 

Бритиш Американ Табако (БАТ) купува дистрибуционната компания „Експрес Логистика & Дистрибуция“ и основните марки на „Булгартабак“. Това обявиха от компанията на пресконференция днес.

Сред придобиваните марки са Victory, Eva Slim и GD,  като не се разбира дали това е пълният списък. „Стойността на сделката е над 100 млн. евро и отразява нарастващата репутация на България като предпочитана държава за международни инвеститори. БАТ с гордост прави най-голямата инвестиция в страната през тази година“, се казва в прессъобщение на компанията, изпратено по-рано днес.

БАТ България ще стане един от петте най-големи данъкоплатци в България, като незабавно ще създаде над 100 нови работни места и ще осигури още 1000 в дистрибуцията, посочват още от компанията.

Според БАТ сделката ще й даде възможност да увеличи пазарния си дял до 40% на пазара на цигари в България, на който присъства от 25 г. В момента, по информация на самата компания, делът й е 12%.

Предложеното придобиване е предмет на антитръстови одобрения и се очаква да приключи до средата на 2017 г.

 

 

Категории Компании, ПариЕтикети , ,

Автор: Мирослав Иванов

Мирослав Иванов се занимава с финансова журналистика повече от 10 години - по-голямата част от тях в печатни медии. Работил е за водещи икономически всекидневници в България, като „Пари“, а след придобиването му от Икономедиа и за наследника му „Капитал daily”. Има опит и от онлайн медии, включително и от поддържания от него блог. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *