ГЕРБ и Патриотите постигнаха пълно съгласие за пенсиите

ГЕРБ и Патриотите постигнаха пълно съгласие за пенсиите

Двете формации не уточниха точния размер на договорената сума, но са доволни от решението

 

„Постигнахме пълно съгласие по една изключително важна тема-за пенсиите.“ Това заяви Цветан Цветанов пред журналисти, предаде БГНЕС.

„Постигнахме пълно съгласие по една изключително важна тема-за пенсиите. В момента продължаваме да работим по останалите секторни политики. В четвъртък може би най-късно ще трябва да бъдем готови с изработването на програмната стратегия“, посочи Цветан Цветанов.

На въпрос какъв ще бъде размерът на пенсията, Цветанов обясни, че не може да коментира в момента, защото докато не бъде определен окончателният вариант на стратегията, няма как да се коментират числа или каквито и да било цифри.

„Всички направихме взаимен компромис, водени от интереса България над всичко“, обясни Цветанов. От своя страна Валери Симеонов изтъкна, че Обединени патриоти  и ГЕРБ са постигнали общо решение.

„Доволни сме от това, че постигнахме общо решение, защото сега спокойно можем да продължим и по останалите сектори. В момента сме на външна политика. Имаме още доста работа“, каза Симеонов.

„Когато приключим с програмната стратегия, ще я предоставим. До четвъртък ще работим, ако трябва и повече ще се работи“, посочи Валери Симеонов.

Той заяви, че заложената сума за минимална пенсия ще се види, когато програмната стратегия е готова. „Въпросът е, че двете политически сили постигнахме приемливо решение и за двете сили“, каза още Валери Симеонов.

 

 

Категории Акцент, ПолитикаЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

1 коментар към “ГЕРБ и Патриотите постигнаха пълно съгласие за пенсиите”

  1. Всички те, за да крадат необезпокоявани – се сдружиха. Няма значение коя ще е „велика“ сила – те винаги ще са във властта , водени от собствения си интерес.Само смъртта ще ги раздели от властта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *