Горанов за преговорите с ГЕРБ: Патриотите проявяват завиден разум

Горанов за преговорите с ГЕРБ: Патриотите проявяват завиден разум

 

„Темата за пенсиите със сигурност ще бъде крайъгълният камък, около който ще се структурира останалият дебат”, обясни той. „Патриотите имат виждане, че приоритетно увеличение на разходите за пенсии трябва да се направи. Каквото и да мислим ние от ГЕРБ, трябва да намерим начин за постигане на консенсус в това отношение.”

Така бившият финансов министър Владислав Горанов разказа как вървят преговорите между двете партии, които ще съставят правителство – ГЕРБ и Патриотите пред Нова тв.

„Възможни са различни варианти. Патриотите стоят близо до първоначалните анонси, които направиха, а ние стоим близо до първоначалните числа“, уточни той.

„Ние търсим дългосрочно и стабилно управление, в което освен политическа рамка да имаме и балансирана фискална рамка. Рязкото увеличение на пенсиите дебалансира модела и ражда и доста въпроси за това как един допълнителен ресурс може да се вмести в бюджетната рамка. Ако не намалим други разходи, това означава увеличение на дефицита, а от там и на дълга”, каза още той.

„Между ГЕРБ и Обединените патриоти ще има правителство“, категоричен беше Горанов. „Аз мисля, че в новите офиси на правителството ще се влезе след края на април”, призна все пак той той.

На въпрос как са се променили отношенията между ГЕРБ и лидера на Атака Волен Сидеров, който е имал крайни позиции към тях, Горанов отговори: „Сидеров е опитен пиар специалист и използва във всяка ситуация най-добрите изразни средства, за да постига политическите си цели… Още повече син му се роди. Това облагородява хората.“

Различията между патриотите за пенсии и мажоритарни избори са ясни, но какво става с разпределението на властта, Горанов коментира: „ГЕРБ и Обединени патриоти имат идея за стабилно и предвидимо правителство. А Патриотите проявяват завиден разум да изчистят първо политическите спорове и след това да нахлуят на територията на структурата и персоналния състав. Този разум е, за да не се създаде напрежение между самите тях, както и между нас и тях“.

Категории ОбществоЕтикети , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *