Радан Кънев: Десни гласуваха за ГЕРБ поради политическото ни безумие

Радан Кънев: Десни гласуваха за ГЕРБ поради политическото ни безумие

Лидерът на Нова република призна, че със серия от грешки е оставил ДСБ извън парламента

 

Сами сме виновни, че не сме представени в парламента. Заслужихме си да не сме в парламента. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев пред Нова телевизия по повод отпадането на трите десни формации в 44-ото Народното събрание.

Не малка част от десните гласуват за ГЕРБ. Поне още 300 000 са гласували за ГЕРБ поради нашето политическо безумие. А ГЕРБ не защитава техните интереси. Класическото дясно се яви с три листи. Това е очевадно самоубийство.

Получи се разделение по отношение на второто управление на Бойко Борисов. Моят политически план бе РБ да се яви самостоятелно, а „Нова Република“ и „Да, България“ да се явим заедно на изборите. Доста изненадващо за нас дойде решението за създаване на „Да, България“ и нейното самостоятелно участие в изборите“, каза още Радан Кънев.

100-процентова отговорност е на „Да, България“ да се конкурираме на изборите и тези 300 000 десни да не са представени, подчерта лидерът на ДСБ и добави:

При нас думите имат тежест. Аз подадох оставка и ДСБ ще избере нов лидер. Ние се провалихме. Необходими са нови лидери, каза още Радан Кънев.

Успехите останаха само електорални. Другите успехи не стават само с мускетарски снимки”, каза още в предаването „Здравей, България” на Нова тв Радан Кънев. По думите му, за да постигне десницата политически резултат трябва да има и общ гръбнак.

„Семейството ми се радва на резултата. Вече си имат баща и мъж в къщи. Колегите адвокати също се радват. Никои не иска да има политик за приятел”, отговори той на въпрос дали семейството и приятелите му са доволни от резултата от изборите.

„Ефективно няма да можем да помагаме на хората, гласували за нас. Няма смисъл да ни ожалват, тъй като ние сме си виновни”, добави Кънев.

„Затова съм в оставка – защото със серия от политически грешки съм докарал до там нещата, че ДСБ да няма глас в парламента”, поясни той.

Категории ОбществоЕтикети , , , ,

Автор: Редакция "Трансмедия"

Bio

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *